Boliglån for unge – førstehjemslån

Boliglån for unge - Førstehjemslån med gode betingelser. Finn beste rente og realiser drømmen om eget hjem.

lavrente

Boliglån for unge

For unge mennesker er det blitt tiltagende vanskelig å komme inn på det norske boligmarkedet. Prisene på bolig i Norge er meget høye, noe som fungerer som en effektiv hindring for mange som ønsker seg en egen bolig.

Likevel er det ikke umulig å få et boliglån som førstegangs boligkjøper. Mange banker har spesielle ordninger for folk som befinner seg i din situasjon. Selv med en relativt lav inntekt er det mulig å realisere drømmen om egen bolig, og det med et boliglån for unge, med gode betingelser.

Dette er fordi banken tjener bedre på å investere i unge mennesker som blir værende kunder i banken mye lengre enn en som for eksempel blir kunde når denne er 60 år.

Noen banker krever at man også har BSU-konto hos dem for at man skal kunne få et førstehjemslån, andre krever i tillegg også at man har brukskonto i samme bank.

Rentefordeler ved boliglån for unge

En vanlig rentefordel i såkalte førstehjemslån er at man får en rentesats som gis til lån innenfor 60-75 prosent av markedsverdien, selv om du låner opptil 85 prosent av det boligen er verdt.

Det vil si at det gis en rente som om man hadde hatt en egenkapital på 25-40 prosent av markedsverdien. Det lønner seg altså å være ung og kjøpe bolig.

Men selv om boliglån til unge fortsatt er kjent under navnet førstehjemslån, så er ikke kravet at det må være den første boligen man kjøper. Det er nok at man er under 34 år.

Når du skal finne boliglån for unge er det lurt å ta kontakt med mange aktører og se hvem som kan gi deg den beste avtalen.

Slik fungerer et boliglån i Norge

Ute etter å kjøpe din første bolig? Da er du nok ute etter å søke om et gunstig boliglån også. Dagens boligmarked er tøft ettersom svært mange er ute etter å kjøpe i stedet for å leie.

I tillegg kan det være vanskelig å manøvrere seg frem blant alle begrepene og reglene. Hvis du har mange spørsmål, kan det være lurt å ta kontakt med en rådgiver i en bank ettersom et boliglån som oftest er det største lånet man tar i løpet av livet, og man ønsker derfor ikke å ta noen form for finansiell risiko.

Her får du en liten oversikt over noen av de faktorene man må kjenne til når man skal søke om boliglån. I Norge må man som regel ha en egenkapital på 15 prosent eller stille denne sikkerheten i for eksempel ens foreldres bolig, eller at de skriver under som garantister på lånet.

Jo bedre sikkerhet du kan tilby, desto lavere boliglånsrente bør du forvente at banken vil kunne tilby deg. Det finnes altså ingen fastsatt rente på boliglån, dette er heller noe som fastsettes individuelt basert på din økonomiske situasjon og andel av sikkerhet som du kan stille med i kjøpet.

Hvilke aktører tilbyr boliglån i Norge?

De fleste banker tilbyr boliglån til sine kunder. Nasjonale store aktører på markedet er selvfølgelig DnB ASA, Skandiabanken og SpareBank 1, men mange velger også tryggheten ved å søke lån hos sin lokale bank.

Mange banker opererer også med noe som heter førstehjemslån til personer som kjøper sin første bolig. Her kan man få bedre betingelser enn ved et vanlig boliglån, men også her må man stille med 15 prosent egenkapital eller tilleggssikkerhet.

Hvilke lånebetingelser de ulike bankene opererer med ved et førstehjemslån, varierer. Det lønner seg derfor å undersøke disse direkte hos banken. Det skader ikke å være i kontakt med flere banker om boliglån, heller tvert i mot.

Når de skjønner at du vurderer andre banker, kan det være at de gir deg et bedre tilbud. Når du sammenligner rentesatsen hos de ulike bankene, er det viktig at du ser på den effektive renten.

Mens den nominelle renten er den løpende pålydende renten du må betale for en bestemt periode, beregner den effektive renten hva du faktisk betaler, det vil si inkludert termingebyrer og andre avgifter.

Den effektive renten beregnes blant annet ut fra alder, nedbetalingstid, egenkapital og lånebeløp.