Boliglån for unge - førstehjemslån

Mange banker har gunstige tilbud for unge mennesker som søker boliglån eller et såkalt førstehjemslån. Boliglån for unge under 34 år har spesielt gunstige rentebetingelser.

Boliglån for unge

For unge mennesker er det blitt tiltagende vanskelig å komme inn på det norske boligmarkedet. Prisene på bolig i Norge er meget høye, noe som fungerer som en effektiv hindring for mange som ønsker seg en egen bolig. Likevel er det ikke umulig å få et boliglån som førstegangs boligkjøper. Mange banker har spesielle ordninger for folk som befinner seg i din situasjon. Selv med en relativt lav inntekt er det mulig å realisere drømmen om egen bolig, og det med et boliglån for unge, med gode betingelser.

Dette er fordi banken tjener bedre på å investere i unge mennesker som blir værende kunder i banken mye lengre enn en som for eksempel blir kunde når denne er 60 år.

Noen banker krever at man også har BSU-konto hos dem for at man skal kunne få et førstehjemslån, andre krever i tillegg også at man har brukskonto i samme bank.

Rentefordeler ved boliglån for unge

En vanlig rentefordel i såkalte førstehjemslån er at man får en rentesats som gis til lån innenfor 60-75 prosent av markedsverdien, selv om du låner opptil 85 prosent av det boligen er verdt.

Det vil si at det gis en rente som om man hadde hatt en egenkapital på 25-40 prosent av markedsverdien. Det lønner seg altså å være ung og kjøpe bolig.

Men selv om boliglån til unge fortsatt er kjent under navnet førstehjemslån, så er ikke kravet at det må være den første boligen man kjøper. Det er nok at man er under 34 år.

Når du skal finne boliglån for unge er det lurt å ta kontakt med mange aktører og se hvem som kan gi deg den beste avtalen.