Forbrukslån kalkulator

Bruk vår forbrukslån kalkulator for beregning av forbrukslån.

lan lag ranta

Sammenligne tilbudene

Du fyller inn ønsket lånebeløp, eventuelle gebyrer som faller per termin, rente, antall terminer og andre eventuelle omkostninger som påbeløper, så beregner forbrukslån kalkulatoren hvor mye du faktisk må betale.

På denne enkle måten kan du sammenligne tilbudene fra de forskjellige bankene, og regne deg frem til den banken med det beste forbrukslånet for akkurat deg.

Forbrukslån kalkulator – det eneste verktøyet du trenger

I jungelen av ulike lån, effektiv rente, gebyrer i alle farger og fasonger, samt bankenes vilkår, kan det virke umulig å finne en oversikt over hvor mye du faktisk er i stand til å låne og hvor lang tid det vil ta deg å betale tilbake dette beløpet. En lånekalkulator for forbrukslån hjelper deg med dette.

Dette er et verktøy som gir deg en bedre forståelse av hva det innebærer å søke om lån. Jo bedre oversikt du har, desto mindre er sjansen for at du går i gjeldsfella.

En forbrukslån kalkulator er derfor helt essensielt for deg som er på utkikk etter det mest gunstige lånet på markedet.

Ta i bruk en lånekalkulator for å beregne pris på lånet

Er du på utkikk etter å ta opp et lån, men usikker på hvor mye du faktisk har råd til å låne? Da kan du enkelt og greit ta i bruk en lånekalkulator og få svar på spørsmålet ditt. Med en lånekalkulator fyller du inn ønsket lånebeløp, nedbetalingstid og rente, og vips, så beregner kalkulatoren hva du blir nødt til å betale tilbake per termin. Det finnes ulike typer lånekalkulatorer. Noen er beregnet på større, sikrede lån, som for eksempel bolig- eller billån. Dette er lån hvor banken tar pant i objektet, altså sørger for å få en form for sikkerhet hvis man plutselig ikke betjener lånet sitt, og derfor vil man vanligvis få en ganske gunstig rente. Ved denne typen lån må man også stille med en viss egenkapital som også må være med i ligningen når du beregner boliglån med en lånekalkulator. Ofte er det slik at jo høyere andel egenkapital, desto lavere rente er banken villig til å gi deg, nettopp fordi du viser deg å være en lav økonomisk risiko fra banken sin side.

En lånekalkulator hjelper deg på veien mot lånet

Før du tar i bruk en lånekalkulator, bør du altså ha gjort deg noen tanker om hvilket lån du ønsker. Det lønner seg for eksempel ikke å kjøpe en båt med et usikret forbrukslån, da det finnes egne båtlån med sikkerhet som er beregnet for dette formålet. Når du vet hvilket lån du ønsker å søke på, finner du en lånekalkulator tilpasset dette lånet. Men husk at det månedlige terminbeløpet en slik lånekalkulator gir deg, bare er en omtrentlig beregning. En bank vil alltid beregne renten basert på din individuelle lånesøknad. Derfor kan to personer som søker om samme lånebeløp og lik nedbetalingstid fortsatt få ulike rentesatser. Det lønner seg også derfor å være i kontakt med flere banker samtidig. På denne måten kan du kanskje presse prisen enda lengre ned. Det finnes også utrolig mange nettsider som sammenligner de ulike tilbudene som bankene gir kundene sine, og på denne måten finner du også frem til den banken med lavest rente for akkurat din økonomiske situasjon. Husk at en lånekalkulator ikke alltid beregner den effektive renten, og det er denne du faktisk betaler, for den er inkludert alle gebyrer som kommer i tillegg til den nominelle rentesatsen.

Med en lånekalkulator kan du beregne prisen på lånet!

Er du ute etter å låne penger, men er usikker på hva et forbrukslån på 30 000 kr kommer til å koste deg til sammen? Da kan du enkelt og greit ta i bruk en kalkulator til dette formålet, nærmere bestemt en lånekalkulator. Denne finner du enkelt og greit tilgjengelig på nettet. Det finnes forskjellige typer av denne på markedet, noen mer avanserte enn andre, og de fleste av dem er tilpasset et spesifikt lån, for eksempel boliglån eller forbrukslån.

Noen tar bare med den nominelle renten i regnestykket, andre inkluderer også gebyrer og omkostninger, altså den effektive renten. Ved å ta i bruk en lånekalkulator kan du også finne ut av om det lønner seg med en nedbetalingstid på for eksempel fem eller ti år, eller kanskje du burde lande på syv år? Hva som lønner seg for deg er individuelt og tar ikke alltid utgangspunkt i pris, men også hvilket beløp du har mulighet til å betale tilbake månedlig. Kanskje du er villig til å betale litt mer i renter mot å få lengre nedbetalingstid? Det kan du finne ut av ved hjelp av en lånekalkulator.

En lånekalkulator er en indikator, ikke en fasit!

Selv om en lånekalkulator er et helt fantastisk hjelpemiddel, så vil du først få en nøyaktig pris etter at banken har kommet med et tilbud til deg. Dette er fordi renten alltid settes individuelt på bakgrunn av søkerens informasjon i søknaden. Banken tar så en kredittsjekk og vurderer dine fremtidige betalingsevner. Derfor kan ofte to mennesker som søker om det samme lånet likevel få forskjellige renter. Det kan nok være fristende å søke om mer penger enn man faktisk trenger. Hva er noen tusenlapper ekstra i det store bildet tenker du kanskje, men dette er absolutt ikke å anbefale. Noen tusenlapper ekstra kan føre til at du ikke klarer å betjene lånet ditt i tide, og derfor ender opp med en mye dyrere pris. Det gjelder å ha føttene godt plantet på jorda og å tenke realistisk. Husk at pengene skal betales tilbake, med renter! En lånekalkulator vil du finne på enhver banks nettside, men det finnes også generelle kalkulatorer der du fyller ut all informasjon selv. Dette kan være alt fra lånebeløp, nedbetalingstid og renter, til også å gjelde gebyrer og alder, dette fordi noen banker har lån med gode betingelser som retter seg mot en spesifikk aldersgruppe.