Lånekalkulator beregne lån

Bruk våre lånekalkulatorer for beregning av forbrukslån, boliglån, billån, huslån m.m.

lavrente

Beregne lån med en lånekalkulator før du søker!

Skal du inn på boligmarkedet og trenger derfor å søke om boliglån? Eller er du ute etter å pusse opp kjellerstua og planlegger derfor å søke om forbrukslån? Eller har du tenkt å kjøpe deg bil og er ute etter det beste billånet? I alle disse tilfellene tenker du nok på å beregne lån før du søker, og dette er en svært god idé. For å beregne lån på best mulig måte, kan du ta i bruk en lånekalkulator.

Generelle lånekalkulatorer finner du enkelt tilgjengelig på nettet, men det lønner seg å bruke en spesifikk kalkulator som du finner på bankenes hjemmesider. På denne måten kan du beregne lånet på mest mulig nøyaktig måte tilpasset den type lån du skal søke om og den banken du skal søke hos. Med de enkleste lånekalkulatorene trenger man bare å fylle i lånebeløp og nedbetalingstid for å få en omtrentlig beregning av hva terminbeløpet vil ligge på. Andre ganger må man selv fylle i den nominelle renten, og andre ganger igjen vil man måtte fylle i faktorer som for eksempel alder og tinglysingsgebyr. Det varier altså hva de ulike bankene legger vekt på når de tilbyr kundene sine å beregne lån ved hjelp av en lånekalkulator.

Ting å huske på når du beregner lån

Når du søker om lån hos en bank vil denne alltid vurdere opplysningene i søknaden din og så sette renten individuelt basert på dine fremtidige betalingsevner. Så selv om du kan beregne lån før du søker, er det ikke sikkert at du vil kunne få akkurat de samme betingelsene når banken innvilger lånet ditt. En lånekalkulator er ment som et verktøy til forbrukeren, slik at han eller hun kan få litt mer oversikt over hvordan renten endrer seg når beløpet og nedbetalingstiden gjør det.

Før du søker om lån lønner det seg å sette seg ned og ta en kikk på din egen økonomi. Hvor mye har du egentlig råd til å låne? Du må rett og slett vurdere din fremtidige betalingsevne og velge lånebeløp basert på langsiktige og trygge inntektskilder. Selv om det kan virke fristende å føye til en ekstra null i beløpet, så anbefales ikke dette hvis det overskrider økonomien din. Hvis du skal ta opp bolig- eller billån, må du huske å fylle inn egenkapitalen du stiller med for å få et mest mulig nøyaktig beløp som du må tilbakebetale.

Finn ut hvem som er billigst

Ut fra faktorer som beløp, løpetid, rente, tinglysning, etableringsgebyr, termingebyr, terminer per år osv., beregner en lånekalkulator hvor mye du omtrent må nedbetale per termin, samt at den gir deg det totale lånebeløpet, inkludert renter og gebyrer.

Dette er altså et verktøy som gir deg oversikt over gjelden du vil få, i tillegg til at den muliggjør en sammenligning av de ulike aktørene som tilbyr lån.

Hvis en bank har en lavere rente, men høyere månedlige gebyrer enn en annen, så kan du enkelt finne ut hvem som er billigst ved å bruke en kalkulator.

En lånekalkulator beregner lån for deg

Å søke om lån uten å ta i bruk en lånekalkulator, er nok en svært dårlig idé. For hvis du ønsker å søke om lån hos en bank, er det viktig at du setter deg inn i hvilke vilkår, gebyrer og andre bemerkninger denne banken måtte ha.

Slik oppnår du en oversikt over din egen fremtidige gjeld, og hvordan du kan nedbetale denne gjelden på den mest gunstige måten for akkurat deg. En lånekalkulator er bare noen tastetrykk unna, og vil kunne gjøre det lettere for deg å forstå hva for eksempel effektiv rente og andre lånbegreper faktisk betyr.

Uansett om du skal ta opp boliglån, billån, forbrukslån eller refinansiering, så hjelper en lånekalkulator deg godt på vei i jungelen av termingebyrer, effektiv rente, løpetid og etableringsgebyrer.

Beregne lån i dag, og få innvilget søknaden din så fort som mulig.

Ute etter en lånekalkulator for å beregne pris?

Da er du kommet til riktig sted. Her finner du informasjon om lånekalkulatorer som gjør det enkelt for deg å regne ut prisen du må regne med å betale månedlig. Dette enkle verktøyet er lett og bruke, og alt man trenger å gjøre er å fylle inn ønsket lånebeløp og nedbetalingstid, av og til må renten også fylles inn hvis ikke denne beregnes automatisk, og så vil du få et omtrentlig svar på hvor mye du må betale per termin.

Det er viktig å understreke at den endelige prissettingen er det banken som gjør, dette er fordi de alltid setter renten individuelt. Dette er positivt, for det betyr at de vurderer søknaden din basert på hva du kommer til å være i stand til å betale i fremtiden. Din fremtidige betalingsevne burde også være noe du tenker på når du søker om lån. Legg vekt på langsiktige og stabile inntekter når du tar avgjørelsen om hvor mye penger du ønsker å låne. Det er selvfølgelig ikke å anbefale at man låner mer enn man har økonomi til, selv om dette kan virke fristende. Pengene kommer jo inn på kontoen uansett, og kanskje det skjer noe i fremtiden som gjør at jeg er i stand til å betjene det bedre, tenker du kanskje? Vel, dette er ikke en produktiv tankegang, og den fører som regel ut i økonomisk turbulens.

Beregne terminbeløp med en lånekalkulator!

En lånekalkulator er til for at man nettopp skal unngå å låne for mye, for ved hjelp av dette verktøyet kan man se den omtrentlige prisen man må regne med å betale per termin. Noen kalkulatorer tar ikke utgangspunkt i den nominelle renten, men den effektive. For det er nemlig den effektive som sier noe om hva du faktisk betaler ettersom den også inkluderer tillegg som for eksempel etablerings- og termingebyrer. Husk også å bruke en lånekalkulator spesifisert til det lånet du skal søke om. Hvis du for eksempel er ute etter et bolig- eller billån, må du bruke en lånekalkulator som tar med egenkapitalen i beregningen. Dette er fordi jo høyere andel av egenkapital, desto lavere rente hos banken. Uansett om en lånekalkulator er et fantastisk verktøy som hjelper forbrukeren, så lønner det seg absolutt å rådføre seg med den aktuelle banken før man søker. Kanskje er det en idé å søke hos flere banker samtidig for å presse prisen mest mulig ned?