MC lån

Hvis du er ute etter å kjøpe deg ny motorsykkel, moped eller ATV, kan du søke om MC-lån hos mange forskjellige banker. Finn banker og finansinstitusjoner som tilbyr MC-lån:

1. Beløp å låne

Velg beløp mellom 1000-500 000 kr

2. Din alder?

Din alder viser hvilke lån du kan ta

3. Betalingsanmerkninger?

Noen långivere aksepterer dette

Nei

Ja

Høyere egenkapital  – lavere effektiv rente

lån til mcHvis du tar opp et MC-lån tas det pant i den motorsykkelen eller mopeden du kjøper. Jo høyere egenkapital du har, desto lavere effektiv rente får du. De fleste banker vil sette et krav på minimum 20 prosent egenkapital, men dette avhenger av mange faktorer.

 

Den effektive renten er den renten du faktisk betaler, det vil si nominell rente pluss andre gebyrer som for eksempel etablerings- og termingebyrer.

Hvordan finner du det beste MC-lånet?

Den som ser etter de beste betingelsene for finansiering av kjøp av motorsykkel, går frem på samme måte som når det gjelder bilkjøp. Det lønner seg å ha spart opp litt egenkapital i forkant av kjøpet av en ny motorsykkel, men det er ikke en nødvendighet. Om du har mer egenkapital enn rundt 35 % av kjøpsprisen kan det neste sykkelkjøpet få en langt rimeligere rente, enn om du har mindre egenkapital med deg.

Der er selvfølgelig også mulig å kjøpe en motorsykkel uten egenkapitalandel, men dette presser opp rentekostnadene, på samme måte som ved andre kjøp av denne typen.

Om du vet omtrent hva du vil ha, og hva det kommer til å koste med den nye motorsykkelen, så kan du bruke lånekalkulatoren for bil for å finne de bankene som gi de beste betingelsene for MC-Kjøp. Deretter søker du hos flere banker, slik at det neste MC-kjøpet får så gunstige betingelser som mulig.

Beregne MC-lån med lånekalkulator

Ta i bruk en lånekalkulator for å beregne terminbeløp, det vil si det beløpet som du betaler vanligvis månedlig, samt det totale lånebeløpet inkludert renter og gebyrer. Med en lånekalkulator kan du også beregne hvor lang tid det vil ta deg å nedbetale MC-lånet, og på denne måten se hva den effektive renten vil ligge på.

Det anbefales ikke å ta opp et forbrukslån for å kjøpe en motorsykkel eller en moped ettersom dette lånet kan tas opp uten sikkerhet, og derfor vil ha en mye høyere rente.

Ta kontakt med flere banker, og la dem vite at du forhandler med flere, for da vil du kanskje kunne få et tilbud som er mer gunstig.