Refinansiering med betalingsanmerkning

lan lag ranta

For mange ender betalingsanmerkninger opp med et gjeldsproblem, det vil si at de rett og slett ikke klarer å betjene disse lånene. Å ta opp nye kredittkortlån blir en kortsiktig løsning som ofte kan føre til at man faller lengre inn i gjeldsspiralen.

Det finnes nemlig mange aktører på markedet som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning, så dette trenger ikke være et hinder i å få kontroll på økonomien.

Betalingsanmerkninger intet hinder for refinansiering

Mange banker velger å se på din fremtidige betalingsevne i stedet for din gjeldshistorie, så her gjelder det å gjøre research før du velger hvilken bank du søker refinansiering hos.

Med refinansiering samler du alle smålån og kreditter til ett lån, det vil si at banken overtar nedbetalingen av all kredittkortgjeld og annen gjeld du måtte ha.

Lavere rente, bedre vilkår og lengre nedbetalingstid er noen av fordelene du kan få ved å refinansiere. Ikke la betalingsanmerkninger hindre deg i å søke om refinansiering i dag.

Hvor mye kan man låne?

Dette er et helt vanlig spørsmål som de fleste stiller seg når de skal søke om lån, og det finnes heller intet fasitsvar på dette spørsmålet. Først og fremst kommer det helt an på hvilken type lån du skal søke om. Hvis det for eksempel er forbrukslån det er snakk om, vil man vanligvis kunne låne mellom 5000 til 400 000 kr. Men dette kommer helt an på din økonomiske situasjon.

Før du søker om lån kan det være lurt å ta i bruk en lånekalkulator som du vanligvis finner på enhver banks nettside. Her fyller du inn ønsket lånebeløp og nedbetalingsperiode for å se hva du må betale tilbake per termin, inkludert renter og gebyrer. På denne måten kan du få et innblikk i hva du må kunne betale tilbake hvis du for eksempel ønsker å låne 200 000 kr. I bunn og grunn handler det om å være ærlig med seg selv når man skal vurdere sin egen betalingsevne, og da først og fremst se på stabile inntekter i framtiden. Er det realistisk å tenke at du klarer å betale akkurat dette beløpet per termin? Hvis svaret er nei, så frarådes det å søke om for mye penger, selv om det kan være fristende å føye til noen ekstra tusenlapper på søknaden.

Hvor mye lån kan jeg få?

Hvis du søker bolig- eller billån, stilles det krav til at du stiller med egenkapital. Jo mer egenkapital, desto høyere sjanse for at du kan låne mer penger. Dette er også noe som varierer fra bank til bank ettersom din søknad vurderes individuelt på grunnlag av de kriteriene de setter for innvilgelse av lån. Mens én bank har en maksgrense på 300 000 kr på for eksempel forbrukslån, vil en annen kunne låne ut opptil 400 000 kr. Det kan være lurt å ta i bruk en side som sammenligner hva de ulike bankene tilbyr. På denne måten holder du deg oppdatert på maksbeløpene til de ulike aktørene, og kan finne den banken som passer deg best. Så, det er egentlig kun to faktorer som avgjør hvor mye du kan låne, og det er for det første din egen økonomiske situasjon og for det andre avhenger det av hva du faktisk skal låne til. Det kan også være lurt å ta direkte kontakt med banken for å høre nøyaktig hva de kan tilby deg, kanskje er de også villige til å strekke seg litt lengre for en gammel kunde?