Refinansiering med betalingsanmerkning

Her får du de 3 viktigste kravene for å få innvilget refinansiering med betalingsanmerkning, og få vite hvor du kan søke.

lavrente

Det er ikke alle banker som kan hjelpe deg dersom du har fått betalingsanmerkninger. vår anbefaling er at du søker gjennom Axo Finans, Lendo, eller Sambla som samarbeider med flere banker. Dette gjelder blant annet Bank 2, Svea og Nordax for å nevne noen. Med disse samarbeider med forskjellige plattformer. Derfor er det lurt å sende en søknad gjennom både Lendo, Axo og Sambla for å få flere tilbud.

Loading...
Nano Finans
 • 1 søknad – 23 långivere
 • Långivere konkurrerer om deg

Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078.

 • Lånebeløp:10 000 - 600 000 kr
 • Periode:24 - 240 md
 • Eff. rente:5,16 - 26,23 %
SØK NÅpå Nanofinans netteside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 19 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr:
Fast inntekt kreves: Ja
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker: 23
Axo Finans
 • Sammenlign lån fra over 20 banker
 • Det er raskt og enkelt

Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,33%, lånebeløp kr 150 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 52 496 totalt kr 202 496.

 • Lånebeløp:10 000 - 800 000 kr
 • Periode:12 - 240 md
 • Eff. rente:8,19 % - 26,26 %
SØK NÅpå Axo FInans nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 23 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr: Opp til 1990 kr
Fast inntekt kreves:
Betalingsanmerkninger:
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker: 20
Bank Norwegian
 • Ingen etableringsgebyr
 • Innfri lånet før tiden – uten ekstra kostnad

Eksempel: Nominell rente 13,49 %, effektiv rente 16,01 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 29 793 kroner. Total: 99 793 kroner.

 • Lånebeløp:5 000 - 800 000 kr
 • Periode:12 - 60 md
 • Eff. rente:10,43 % - 56,61 %
SØK NÅpå Bank Norwegians nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 20 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr: 0 kr
Fast inntekt kreves: Ja
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr: 30 kr
Kredittsjekk: Ja
Banker: 1
Lendo
 • Få oversiktlige tilbud – velg det billigste lånet
 • Gratis og uforpliktende oversikt

Eksempel: 11% kr. 120000, o/5år Kost34341, Tot154341.

 • Lånebeløp:10 000 - 600 000 kr
 • Periode:12 - 180 md
 • Eff. rente:5,33 - 49,99 %
SØK NÅpå Lendos nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 20 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr: Opp til 900 kr
Fast inntekt kreves: Ja
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr: 45 kr
Kredittsjekk: Ja
Banker: 26
Okida
 • Refinansiering med sikkerhet i bolig
 • Sletter inkasso og betalingsanmerkninger

Effektiv rente 5,95% ved 2 mill. over 25 år, kost 1.668.466, totalt 3.668.466

 • Lånebeløp:300 000 - 20 000 000 kr
 • Periode:60 - 360 md
 • Eff. rente:5 - 8,50 %
SØK NÅpå Okidas nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 24 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr:
Fast inntekt kreves: Nei
Betalingsanmerkninger: Ja
Månedsgebyr: 0 kr
Kredittsjekk: Ja
Banker: 10
THORN
 • Lån opp til 70 000 kr til en fast årlig rente
 • Endre størrelse på innbetalingene dine – uten gebyrer

Nominell rente fra 12% - 26,40%, basert på individuell kredittvurdering. *Månedsbeløp i kalkulator er basert på nominell rente på 21,00% og avtalegiro. Effektiv rente 32,82%, kostnad 8 921, totalt 18 921. For å søke om lån må du være over 21 år, ha bodd i Norge i 2 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

 • Lånebeløp:10 000 – 70 000 kr
 • Periode:24 - 60 md
 • Eff. rente:32,82%
SØK NÅpå Thorns nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 25 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr:
Fast inntekt kreves: Nei
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker:
Scoopr
 • Refinansiering
 • Trygt og raskt med BankID

Eksempel 240.000 over 5 år. Effektiv rente 10,51%. kostnad 66.199,- Total kostnad 306.199

 • Lånebeløp:20 000 - 500 000 kr
 • Periode:12 - 180 md
 • Eff. rente:5,50 - 24,90 %
SØK NÅpå Scoopr netteside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 18 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr: 950 kr
Fast inntekt kreves: Ja
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker: 13

For mange ender betalingsanmerkninger opp med et gjeldsproblem. Dette vil si at de rett og slett ikke klarer å betjene disse lånene. Å ta opp nye kredittkortlån blir en kortsiktig løsning som ofte kan føre til at man faller lengre inn i gjeldsspiralen.

Det finnes nemlig mange aktører på markedet som tilbyr refinansiering med betalingsanmerkning, men kriteriene er som regel mye strengere for å få innvilget et lån. Her skal vi se nærmere på hva du kan gjøre for å få innvilget refinansiering om du har betalingsanmerkninger. 

1# Du må kunne stille sikkerhet

Dette er et av hovedkravene for at du skal kunne refinansiere lån med betalingsanmerkning. Dette betyr at du er nødt til å eiendom som banken kan ta pant på. I tillegg kan du ha nok realkapital for at du skal kunne refinansiere lånet, så du kan ikke ha et veldig høyt boliglån i fra før.

Hvor mye du kan refinansiere av dine betalingsanmerkninger er avhengig av hvilken bank du søker til. Derfor er det viktig at du søker til flere banker samtidig gjennom Axofinans eller andre samlesider vor du kan sende søknaden til flere samtidig – Les mer om Axofinans her

2# Du må ha inntekter

For å kunne beregne gjeldsgraden din er det viktig at du har inntekter å vise til som kan dekke de kommende låneutgiftene etter refinansiering. Om banken føler du har for lav inntekt til å få innvilget et lån, kan du eventuelt stille med en medlåntaker.

Men om du velger denne løsningen er det viktig at medlåntaker blir like ansvarlig for gjelden som du er. Om du ikke greier å betjene lånet kan du altså sette medlåntaker i økonomisk fare. Sørg for å regne på at du faktisk klarer av betalingene per måned, slik at du ikke stiller andre i økonomiske problemer om du ikke er i stand til å betale.

3# Du må få oversikt over alle kreditorer

for å få innvilget et lån med betalingsanmerkning er det viktig at du viser initiativ til å rydde opp for deg. Da tar det seg dårlig ut om du ikke har gjort litt forarbeid for å avdekke hvem du skylder penger til. Dette fører til at banken kan miste tillitten til deg, og dermed kan du risikere å ikke få lånet.

Det er altså ingen lovbestemmelser for at du skal få innvilget slike lån, i og med at bankene setter sine egne kriterier for hvem de ønsker å samarbeide med.

Hvordan kan du få oversikt over gjelden din? Ta kontakt med kreditorer som du skylder penger, så kan dem sjekke alle betalingsanmerkninger som ligger på deg. Du kan også sjekke gjeldsregisteret på lån som har betalingsanmerkninger.

4# Sørg for å gi korrekte opplysninger

Du kan selv føle at din sak ser litt svart ut og ønsker å pynte litt på sannheten når du snakker med bankene. Men vi anbefaler sterkt at du spiller med åpne kort hele veien. Det er viktig at du opparbeider tillitt fra din saksbehandler i banken som skal prøve å innvilge din søknad. Om det oppstår usannheter underveis i screening-prosessen kan dette betyr at du får et avslag fra banken.

Husk at alle opplysninger du gir til banken kan sjekkes av dem, da du er nødt til å akseptere en kredittsjekk for at de skal kunne gjennomgå alle dine betalingsanmerkninger. Selvfølgelig kan det være småting du har glemt å ta med som du ikke husket på. Men et billån på flere hundretusen er absolutt ikke noe du vil prøve å skjule.

5# Sett opp dine egne tiltak

Vis banken din betalingsvilje ved å vise til tiltak du ønsker å implementere for å betale ned gjelden din raskere. Dette kan for eksempel være å:

 • Anskaffelse av en ekstra inntekt
 • Selge unna verdifulle gjenstander du ikke trenger
 • Skaffet deg en medlåntaker som er villig til å hjelpe deg
 • Vise at du er i dialog med kreditorer om tilbakebetaling

Alle disse tiltakene viser til banken at du har en gjennomtenkt plan for hvordan du skal tilbakebetale pengene du skylder.

Dette kan du spare å å refinansiere gjeld med betalingsanmerknigner

Før du søker, for å gi deg litt motivasjon, kan du sjekke vår refinansieringskalkulator her

Gjør litt forarbeid med å sjekke hva du betaler i dag, og deretter så kan du bruke denne kalkulatoren for å se hvor mye du kan spare ved å refinansiere ut i fra dine inntekter. Som regel så er rentene noen lavere på omstartslån i og med at du stiller eiendom i sikkerhet. Så sluttresultatet kan bli enda bedre enn det du kalkulerer her.

Målet med denne siden er altså ikke å demotivere deg ved å prøve å søke om refinansiering med betalingsanmerkning, da det er hundrevis av nordmenn som har fått innvilget dette hvert eneste år. Målet er heller å forberede deg skikkelig for at du skal kunne ha alle forutsetninger på plass før du søker.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering med betalingsanmerkning

Kan jeg søke til flere banker samtidig for refinansiering?

På vår nettside finner du lånetilbydere som sender søknaden din til flere banker samtidig, slik at prosessen blir mye enklere for deg. Du kan benytte deg av Axofinans eller Zmarta eller Lendo for å søke flere banker samtidig.

Hvor lang tid tar det før jeg blir kvitt betalingsanmerkninger?

I Norge tar det minst 4 år før en betalingsanmerkning slettes om du ikke gjør opp gjelden din. Om du betaler all gjeld du har blir betalingsanmerkninger fjernet med en gang.

Hva om jeg ikke får tilbud om refinansiering?

Om du har flere betalingsanmerkninger kan du søke kommunalt om en gjeldsordning for å få hjelp til å bli kvitt gjelden. Gjeldsordninger er som regel på 5 år.

Kan jeg låne mer når jeg har betalingsanmerkning?

Når du har betalingsanmerkning prioriteter bankene at du får gjort opp for deg, og ikke at du skal få låne mer ved refinansiering med betalingsanmerkning.

Hvor lang tid tar prosessen for refinansiering?

Har du betalingsanmerkninger kan dette ta noe tid, da banken må gjennomgå flere aspekter rundt din økonomi, pantsette bolig og ta seg av en rekke formaliteter før de kan innvilge lånet.