Refinansiering uten sikkerhet

Refinansiering uten sikkerhet. Slik kan du få hjelp med refinansiering av gjeld uten krav til sikkerhet.

lan lag ranta

Mange banker tilbyr refinansiering av gjeld uten sikkerhet

Mange banker tilbyr refinansiering uten sikkerhet til sine kunder. Refinansiering uten sikkerhet betyr at banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine, som for eksempel hus eller bil. Refinansiering uten sikkerhet kan du enkelt søke om på nett via et elektronisk søknadsskjema.

Svar får du som oftest innen svært kort tid, og du vil dermed få oversikt over gjelden din før du vet ordet av det. En enklere og mer oversiktlig økonomisk hverdag venter deg.

Fordeler ved refinansiering

Søker du om refinansiering uten sikkerhet vil du kunne oppnå noen økonomiske fordeler i lengden, som for eksempel lavere rente, mindre gebyrer og bedre vilkår.Lengre nedbetalingstid er også noe du kan sikre deg ved refinansiering uten sikkerhet.

I dag finnes det svært mange banker på markedet som tilbyr gunstige refinansieringsavtaler til sine kunder, det gjelder bare å finne den som passer for akkurat deg.

Foreta en sammenligning allerede i dag, så kan du forsikre deg om at du har funnet den beste refinansiering uten sikkerhet som finnes på markedet.

Slik fungerer et lån uten sikkerhet

Når man søker om et lån uten sikkerhet betyr det at det ikke tas pant i noen av eiendelene dine. Hvis man for eksempel tar opp et boliglån, så har banken en sikkerhet i selve huset. Det er derfor en mindre risiko fra banken sin side dersom du ikke skulle nedbetale gjelden din. Dette gjelder også for båt- og billån. Å låne penger uten sikkerhet derimot, krever høy risikotagning hos banken. Derfor vil denne typen lån som oftest ha høyere renter og flere gebyrer.

Et klassisk lån uten sikkerhet er forbrukslånet. Et forbrukslån er, som navnet tilsier, et lån for forbruk. Dette kan du bruke til å kjøpe deg et nytt spisebord, en ny datamaskin, en ferietur eller uansett hva du måtte ønske. Det anbefales ikke å ta opp lån uten sikkerhet hvis man ikke har økonomi til å nedbetale gjelden sin. Hvis man unngår å tilbakebetale på lånet, vil et forbrukslån vokse seg stort på relativt kort tid. Så dette er ikke en løsning for deg som har dårlig råd, men som likevel ønsker deg en sydenferie.

Hvor mye penger kan jeg låne uten sikkerhet?

Dette varierer fra bank til bank, men de fleste vil tilby sine kunder et lån uten sikkerhet på mellom 5 000 og 400 000 kr. Noen tilbyr også mer. Før du får innvilget lånet, vil det bli tatt en kredittvurdering av deg. I tillegg vil banken også se på dine fremtidige betalingsevner. Det er svært viktig at man er i stand til å betjene det månedlige nedbetalingsbeløpet. Om ikke kan et forbrukslån ende med å bli en rådyr affære. Husk å ikke låne mer penger enn du faktisk trenger og tenk nøye gjennom en nedbetalingsplan før du låner. Hvor lang tid vil du bruke på å nedbetale et lån uten sikkerhet? Dette kommer an på din økonomiske situasjon, men jo kortere nedbetalingstid, desto mindre dyrt blir lånet.

Det kan også være en idé å sammenligne lån uten sikkerhet i de forskjellige bankene ettersom renter og gebyrer kan variere noe fra bank til bank. Hvis man har en grei og ryddig økonomi, kan et lån uten sikkerhet absolutt passe perfekt i noen situasjoner. Har du for eksempel planlagt en reise måneden før feriepengene blir utbetalt? Da kan du ta opp forbrukslån for så å tilbakebetale dette når feriepengene blir utbetalt måneden etter. Et lån uten sikkerhet søker du enkelt om på nett!

Slik finner du lån med lav rente!

Når man planlegger å søke om lån er det viktigste for de fleste å finne et lån med lave renter. Det kan ofte virke som en umulig oppgave ettersom det finnes så utrolig mange forskjellige lån der ute som tilbys fra svært mange ulike banker og finansielle aktører. Heldigvis for deg finnes det mange nettsider som sammenligner disse lånene for deg, og det er derfor enklere å finne fram til de billigste lånene. Lav rente betyr ikke bare lav nominell rente, først og fremst er det den effektive renten man må sammenligne.

Den effektive renten forteller deg hva den nominelle renten i tillegg til gebyrer og omkostninger kommer til å koste deg. Dette betyr at noen banker frister kundene sine med lave nominelle renter, men har da skyhøye gebyrer som fører til at man ender opp med å betale mye mer enn man absolutt behøver. Så er det også viktig å tenke på hvilken type lån du ønsker å søke om. Trenger du ny bil? Ja, da er et billån det billigste alternativet ettersom banken tar pant i bilen og derfor er villig til å gi lavere renter. Spesielt hvis man også har en god andel egenkapital. Men hvis det er et usikret lån til forbruk, da er du ute etter et forbrukslån. Dette lånet har derfor høyere renter.

Søk hos flere og få lån med laveste rente

Det absolutt lureste man kan gjøre er å søke om lån hos flere banker samtidig, se exempel på lavrente.org. Når banken skjønner at den konkurrerer med andre banker om å få deg som kunde, kan den være villig til å gi deg bedre vilkår enn de tilbød i utgangspunktet. Den rentesatsen som banken setter er individuell og basert på en vurdering av søknaden din. Her legges det vanligvis vekt på kreditthistorie og fremtidige betalingsevner. Derfor vil den kunne være noe avvikende, både i positiv og negativ retning, fra det som banken oppgir som rentesats. Om renten blir lav eller høy avhenger av flere faktorer, også den ønskede nedbetalingstiden du oppgir i søknaden din. Når man skal finne et lån med lavest rente, gjelder det å smøre seg med tålmodighet selv om det kan være fristende å hoppe på det første og beste tilbudet. Det er en mye bedre følelse å låne penger når du vet at du har fått låne dem til den absolutt beste prisen du kunne ha fått basert på din personlige økonomi.