Faren ved SMS-lån

lan lag ranta

SMS-lån er fortsatt ikke veldig vanlig i Norge, men flere aktører prøver nå å etablere denne formen for pengeutlåning. For mange kan dette virke som den neste store trenden innen måten vi forvalter våre penger på, og for måten som vi fremover vil låne penger på. Grunnideen er enkel. Man kan ordne alt det praktiske rundt lånet over mobilen, og man får pengene direkte på kontoen, eller de knyttes opp mot abonnementet på mobilen.

Dette høres kanskje enkelt, raskt og praktisk ut, men det finnes en del problemer forbundet med SMS-lån. For det første har de det samme problemet som andre smålån. Lånebeløpene er små, nedbetalingstiden er kort, og den effektive årsrenta på slike lån er forferdelig høy. Selv om totalbeløpet som det er snakk om er ganske lite, er ikke denne typen SMS-lån noe for fremtiden.

Kan hende har andre låneformer søknadsprosesser som krever litt mer papirarbeid og byråkrati, men det lønner seg i lengden. Det er billigere å skaffe seg et kredittkort men en lav kredittgrense, eller å ta opp et forbrukslån på normalt vis. Da får man i begge tilfeller mer for pengene. Om man vil kjøpe seg noe og først forventer å kunne betale tilbake etter en måned, vil man med et kredittkort fullstendig slippe renteutgiftene, mens man med smålån og SMS-lån vil ha sammenliknbart store utgifter.

Les mer om SMS-lån her