Billånskalkulator

lan lag ranta

Hjelp med å beregne billån – Billånskalkulatoren

Vår billånskalkulator kan hjelpe deg med å finne ut hva ditt neste billån kommer til å koste. Svaret får du raskt og enkelt. Fyll inn den nødvendige informasjonen og estimer hva det kommer til å koste deg, både totalt, og i månedlige terminbeløp. Det er selvfølgelig helt uforpliktende å bruke kalkulatoren.

Kalkulatoren kommer også til å vise deg de beste markedsprisene på billån fra forskjellige banker og finansinstitusjoner, slik at du enkelt og greit kan velge ut de lånetilbyderne som gir de beste betingelsene.
Men husk, tallene i kalkulatoren er gjennomsnittstall som baserer seg på de betingelsene som gjennomsnittlige kunder får hos de oppgitte bankene. Noen banker oppgir også kun de beste rentebetingelsene som de har å tilby, selvfølgelig, fordi dette er god reklame. Alle former for renter og betingelser vil etter den første kontakten være et formål for forhandling mellom banken og deg selv.

Hvor mye kan jeg låne for bilkjøp?

Det lønner seg å kontakte banken i forkant av et bilkjøp. Gjerne også før du har bestemt deg hvilken bil du ønsker å kjøpe. Da kan du informere deg om hvilke betingelser som gjelder for et eventuelt lån, og om hvor mye penger du kan låne. Grensen på lånebeløpet baserer seg på noen forskjellige faktorer. Din inntekt eller hvor mange penger du tjener, er selvfølgelig avgjørende. Om du har spart opp egenkapital er dette også noe som kan presse lånebeløpet opp, samtidig som en anstendig andel egenkapital for bilkjøpet vil bidra til å gi deg lavere renter. Etter at du har vært i kontakt med banken kan du få et lånerettsbevis, det er et brev som forteller deg hvor mange penger du maksimalt kan låne for bilkjøpet.

Lånerettsbevis forenkler

Et slikt lånerettsbevis tar utgangspunkt i din økonomi i det øyeblikket, samt fornuftige forventninger om din fremtidige økonomi, og det er satt sammen av deg, og din kontaktperson i banken. Dette gir deg selvfølgelig flere fordeler. Hovedsakelig kan du nå slå til med en gang, om du ser et godt tilbud, og finner en bil som du liker. Slike lånerettsbevis har en begrenset gyldighet, og gyldighetsperioden av et lånerettsbevis varierer fra bank til bank. Noen vil gi deg en måned, mens andre kan gi deg en gyldighetsperiode på opptil tre måneder. Her er det ofte rom for skjønn.

Hva koster billån?

Effektiv rente på et billån er variabel. Det avhenger av noen forskjellige faktorer, hvilken effektiv rente akkurat du kan få. Det er dertil også et stort spenn i pris, på de lånene som tilbys av forskjellige aktører på lånemarkedet. Bruk derfor vår billånskalkulator for raskt og effektivt å kunne sammenlikne de tilbudene som står til rådighet. Avviket mellom det dyreste og det billigste lånet, kan ofte være flere prosent. I verste fall ender du opp med å betale dobbelt så mye i nominell rente, enn det som hadde vært nødvendig, om du hadde informert deg om forskjellige tilbud i forkant av bilkjøpet.

Innhent flere tilbud og sammenlign for å få det beste billånet

Det er det ofte lurt å innhente flere tilbud, spesielt om det er snakk om større verdier, slik som ved et bilkjøpt. Skillet mellom en bank som ligger midt på treet, eller den banken som vil gi deg det beste tilbudet, er ofte veldig stort. Ofte vil forskjellene i nominell rente alene utgjøre forskjeller på flere tusen kroner i løpet av et termin-år. Men sørg også for at du sammenlikner den effektive forskjellen. Se på gebyrer og avgifter, og sammenlikn forskjellene i den nominelle renta med den effektive renta. Flere aktører lokker med lave avgifter, men svarer for dette ved å ta igjen det tapte i en høyere nominell rente. Så, om det er verdt din tid å bruke noen timer på å se på flere tilbud, for så å spare kr. 20 000 på det neste bilkjøpet, så anbefaler vi dette på det sterkeste. Les mer om billån her >>

Slik finner du beste billån for akkurat deg!

Drømmer du om å cruise rundt på sommeren i din egen bil? Den drømmen trenger ikke å være så langt unna, alt du trenger er et godt billån som er tilpasset din økonomi. Før du søker om billån bør du tenke deg om hvilken prisklasse du har råd til, og her gjelder det å være ærlig med seg selv ettersom det fort kan bli vanskelig å betale på et lån du egentlig ikke har økonomi til.
Å kjøpe bil for egne penger er noe få klarer, men jo større andel av egenkapital du har, desto bedre rentebetingelser vil du nok få av banken. Hvis du lurer på hvor mye terminbeløpet ditt vil falle på, kan du få et omtrentlig svar ved å ta i bruk en lånekalkulator for billån. Her kan du som regel føre inn andel av egenkapital, hvor mye du ønsker å låne, samt ønskelig nedbetalingstid. Rentesatsen avhenger av disse faktorene, samt din personlige økonomi og alderen din. Mange banker tilbyr nemlig også billån rettet mot unge mennesker, noe som betyr at lånebetingelsene vil være blant de mest gunstige på markedet. Noen banker tilbyr også kaskofritt billån, det vil si at du ikke trenger å tegne kaskoforsikring på bilen, noe som kan være gunstig hvis du kjøper en gammel bil.

Slik finner du et billån med lav rente!

Når man skal søke om billån gjelder det å gjøre nok research før du bestemmer deg for hvilken bank du vil låne hos, dette for at du skal kunne finne det riktige lånet for akkurat deg. Det kan også lønne seg å sende inn en elektronisk søknad til flere banker samtidig. På denne måten vil du nemlig få et billån med lavest mulig rente basert på din økonomiske situasjon. Når du sammenligner billån for å finne det med lavest rente og de beste vilkårene for akkurat deg, er det viktig at du tar gebyrene og omkostningene med i betraktningen. Akkurat derfor skal du i hovedsak se på den effektive renten, og ikke den nominelle. Den effektive renten inkluderer nemlig alle ekstrakostnader som for eksempel etablerings- og termingebyr. Hvis en bank har en høy nominell rente, kan den likevel være blant de billigste fordi den ikke har noen gebyrer som kommer i tillegg. Det beste billånet finner du hvis du bruker tid på å gjøre research og lar bankene vite at du søker flere steder!