Refinansiering

I samtaler om lån, kredittkort og gjeld dukker ofte ordet refinansiering opp. Men hva er refinansiering? Og hvorfor er dette noe som kan være interessant for deg? Sammenlign og les mer om refinansering hos oss.

• Finn lav rente • Motta tilbud • Tydelig sammenligning

1. Beløp å låne

Velg beløp mellom 1000-500 000 kr

2. Din alder?

Din alder viser hvilke lån du kan ta

3. Betalingsanmerkninger?

Noen långivere aksepterer dette

Nei

Ja

Hva er refinansiering?

Kort forklart er refinansiering et lån du først kan ta opp når du allerede har tatt opp flere lån. Hvis du for eksempel har mange smålån i form av kredittkort og forbrukslån, kan du søke om refinansiering hos en bank for å få samlet disse lånene til ett lån.

Fordelene er mange, men kommer helt an på hvilken økonomisk situasjon du er i og hvor mange lån/hvor stort lånebeløp du har til sammen.

Lavere rente, lengre løpetid, mindre gebyrer og bedre vilkår er noen av fordelene du kan få. I tillegg til dette vil det gi deg en bedre oversikt over din privatøkonomi, ettersom du kun får én regning å forholde deg til per termin.

Hvordan søke om refinansiering?

I dag tilbyr de fleste aktører og banker sine tjenester på nett. Det vil si at du enkelt og greit kan søke via et online søknadsskjema.

Du kan enten søke hos en bank du allerede er låntaker i, eller du kan velge en ny bank. Enten det er refinansiering av et boliglån, av ulike smålån eller et stort forbrukslån du er ute etter, så finner du garantert en aktør som kan tilby deg dette med gode vilkår tilpasset din økonomi.

Refinansiering er noe som tilbys av de fleste store bankene i Norge som for eksempel Nordea, SpareBank1 og DNB, men også andre aktører som for eksempel Bank Norwegian og Axa Finans. Hvem som er best for akkurat deg avhenger av din gjeldshistorie og de ulike bankenes vilkår, det kan derfor lønne seg å gjøre en sammenligning av aktørene før du velger hvem du ønsker å søke hos.