Refinansiering

Refinansiering av dyre lån og krediter kan gi deg bedre rente og forenkle dine daglige økonomi.

lavrente

Hva er refinansiering?

Kort forklart er refinansiering et lån du først kan ta opp når du allerede har tatt opp flere lån. Hvis du for eksempel har mange smålån i form av kredittkort og forbrukslån, kan du søke om refinansiering hos en bank for å få samlet disse lånene til ett lån.

Fordelene er mange, men kommer helt an på hvilken økonomisk situasjon du er i og hvor mange lån/hvor stort lånebeløp du har til sammen.

Lavere rente, lengre løpetid, mindre gebyrer og bedre vilkår er noen av fordelene du kan få. I tillegg til dette vil det gi deg en bedre oversikt over din privatøkonomi, ettersom du kun får én regning å forholde deg til per termin.

Hvordan søke om refinansiering?

I dag tilbyr de fleste aktører og banker sine tjenester på nett. Det vil si at du enkelt og greit kan søke via et online søknadsskjema.

Du kan enten søke hos en bank du allerede er låntaker i, eller du kan velge en ny bank. Enten det er refinansiering av et boliglån, av ulike smålån eller et stort forbrukslån du er ute etter, så finner du garantert en aktør som kan tilby deg dette med gode vilkår tilpasset din økonomi.

Refinansiering er noe som tilbys av de fleste store bankene i Norge som for eksempel Nordea, SpareBank1 og DNB, men også andre aktører som for eksempel Bank Norwegian og Axa Finans. Hvem som er best for akkurat deg avhenger av din gjeldshistorie og de ulike bankenes vilkår, det kan derfor lønne seg å gjøre en sammenligning av aktørene før du velger hvem du ønsker å søke hos.

 

Sammenlign beste refinansiering

Hos Lavrente finner du enkelt frem til en oversikt over hvilke banker og andre lånetilbydere som kan gi deg det billigste lånet med de beste lånebetingelsene. Refinansiering vil tilsi at du dekker inn smålån og kredittkort med et større usikret lån. Dette lånet vil gi deg muligheten til å få en bedre kontroll over dine månedlige utgifter.

Ved å ta opp et rimelig lån med lave månedlige kostnader vil du oppleve at du sparer penger på månedlige utgifter. Ved å benytte Lavrente sin lånekalkulator vil du raskt finne frem til hvilke månedlige utgifter du må ut med om du låner et bestemt beløp. Du sparer raskt penger på å refinansiere dine smålån og kredittkort.

Beste lån med lav rente ved å refinansiere

Ved å benytte deg av lånekalkulatoren på nettsiden til Lavrente vil du med en gang få oversikt over hvilke måndelige avdrag du kan betale i måneden. Deretter finner du enkelt frem til hvor stort beløp du kan låne. Det månedlige avdraget bør stå i relasjon til beløpet som du planlegger å søke om.

I tillegg bør du også vurdere både nominell og effektiv rente for at du skal oppnå de beste lånefordelene. Det er også viktig at det lånebeløpet du bestemmer deg for kan dekke inn både kredittkort og smålån som du allerede har. Du vil på denne måten kvitte deg med gamle smålån som stadig øker grunnet renter og gebyrer.

Søk uforpliktende på nett

Det er uforpliktende å søke om refinansiering på nett. Etter at du har utregnet det månedlige avdraget som passer for deg å betale i måneden, vil du raskt se hvor stort lånebeløp du kan søke om. Du benytter deg deretter av sammenligningsfunksjonen som du finner på nettsiden for at du skal finne frem til den banken som du foretrekker.

Du vil deretter få frem de ulike samarbeidspartnerne til Lavrente som tilbyr deg refinansiering. Ved hjelp av oversikten kan du enkelt sammenligne du ulike lånebetingelsene som tilbys. Her er det viktig å vurdere lånebeløpene opp mot hverandre. Du bør også vurdere hvilken nominell og effektiv rentesats hver av bankene tilbyr deg.

Sammenlign refinansiering

Ved å sammenligne de ulike tilbudene fra flere banker på en gang er du sikret en totaloversikt. Dette kan være behjelpelig om du er på jakt etter en refinansiering som kan bidra til at dine månedlige utgifter går ned. På nettsiden til Lavrente finner du enkelt frem til oversikten over tilgjengelige banker.

Når du har funnet den banken eller lånetilbyderen som du ønsker å benytte, klikker du deg videre inn på linken til bankens nettside. Her kan du søke manuelt om lån med de refinansieringsmuligheter dette omfatter. Du kan søke uforpliktende hos flere banker samtidig. Derimot bør du huske på at det vil bli foretatt en kredittvurdering av deg.

Oversikt over tilgjengelige banker
Fyll ut en uforpliktende søknad
Sammenlign lånetilbud fra flere banker

Refinansiering av smålån og kredittkort

En refinansiering av smålån og kredittkort vil gjøre at du får mer å rutte med i måneden. Dette er penger som du kan benytte på andre ting som sparing og reiser. Det kan være lurt å sette opp en oversikt over dine kredittkort og smålån som du ønsker å refinansiere. En refinansiering bør lønne seg på sikt.

Ved å  bli kvitt smålån med høye renter og gebyr vil du slippe å betale for mye i renter og avgifter hver måned. I stedet vil du betale direkte inn på et lån som du gradvis vil se at blir mindre. Kredittkortbruk gjør at du gjerne har høye renter og avdrag som du må forholde deg til i måneden.

Fordeler hos Lavrente

Når du skal søke om refinansiering anbefales det at du går inn på nettsiden til Lavrente for å benytte deg av sammenligningsfunksjonen som er tilgjengelig. Du kan her enkelt finne frem til den rentesatsen som passer deg best i forhold til lånebeløp. Du mottar raskt uforpliktende tilbud fra ulike banker og andre lånetilbydere.

Velg først hvilket lånebeløp du ønsker å låne til refinansiering. Deretter oppgir du din alder. Du må også krysse av for om du har noen betalingsanmerkninger registrert på deg. Deretter kan du sammenligne lån for så å få oppgitt alternative banker og lånetilbydere. Her får du raskt en oversikt over de enkelte lånebetingelsene til hver lånetilbyder.

  • Sammenlign billigst lån og refinansiering
  • Konkurransedyktige lånebetingelser
  • En god oversikt over alternative banker og lånetilbydere

Sammenlign beste og billigste lån

Det finnes en rekke alternative løsninger om du ønsker å kvitte deg med dyr gjeld som smålån og kredittkort. Dersom du gjør dette riktig vil du raskt innse at du kan oppnå en god økonomisk gevinst i forhold til din personlige økonomi. Det er ikke alltid lett å holde oversikten over hvor mye gjeld du har.

Hvis du er en av dem som ikke klarer å holde oversikten over gjelden din bør du ta kontakt med en økonomisk rådgiver. Med en god oversikt vil du unngå at gjelden din havner hos inkasso. Hos Lavrente kan du derimot krysse av for om du har saker til inkasse før du søker.

Dine lånebetingelser

Ved å sammenligne de beste lånebetingelsene hos Lavrente vil du oppnå flere gode alternative løsninger når det gjelder refinansiering. En refinansiering bør dekke inn dine smålån og din kredittkortgjeld. Ved å samle dine smålån i en enkel faktura vil renteutgiftene dine gå ned hver måned. Du vil på denne måten raskere nedbetale gjelden din.

En refinansiering gir gjerne bedre lånevilkår enn det du allerede har fra tidligere lån. Det er derfor viktig å være sikker på at du sjekker lånevilkårene til banken som du velger å refinansiere hos. Mange banker og lånetilbydere tilbyr deg å innfri lånene dine for deg. Du kan med fordel spørre om du kan oppgi betalingsinformasjonen til dine kreditorer slik at lånene kan innfris.

Billigste lån gir økonomisk frihet

Det kan lønne seg å finne frem til billigste lån slik at du kan refinansiere dyre smålån. Med en romsligere økonomi kan du bruke pengene dine på andre ting enn å betale ned gjelden din. Ved å refinansiere vil du få muligheten til å bruke penger på deg selv i stedet.

Har du stilt spørsmålet: hva er refinansiering? Da burde du lese dette.

Refinansiering er et ord man ofte hører i sammenheng med lån og gjeld, men hva innebærer det egentlig å søke om refinansiering? Og når vet man om man er en god kandidat for det? Hvis du ikke har utestående lån eller kredittkortgjeld, trenger du ikke å tenke på refinansiering. Men hvis du derimot har opparbeidet deg mange irriterende smålån med høy rente og månedlige gebyrer, kan en refinansiering føre til at du både får bedre oversikt over økonomien og faktisk også sparer penger.

Når du får innvilget refinansiering hos en bank, samler du nemlig all gjelden din til ett stort lån og får derfor færre fakturaer å forholde deg til månedlig, nærmere bestemt kun én. Ved refinansiering overtar banken tilbakebetalingen av gjelden din, du finansierer altså gammel gjeld ved å ta opp et nytt lån. Hvis boligen din har steget i verdi, kan du også søke om å få refinansiere boliglånet ditt for å få bedre rentesats. Noen velger også å refinansiere lånet hvis de for eksempel skal pusse opp boligen. Her finnes det mange muligheter, og det lønner seg noen ganger å refinansiere i en annen bank enn der du har boliglånet ditt.

Hvordan finner jeg den beste refinansieringen for akkurat meg?

Det finnes mange nettsider som sammenligner de ulike bankenes tilbud innen refinansiering, og du kan også ta i bruk en refinansieringskalkulator for å finne ut av hvor mye du ender opp med å måtte betale månedlig hvis du refinansierer gjelden din. Likevel er det nok lurest å ta direkte kontakt med banken og snakke med en rådgiver for å få et mer nøyaktig svar. Hvis du i tillegg gjør det klart at du vurderer å søke om lån i en annen bank, kan du være heldig å få et mer gunstig tilbud. Mange velger også å søke i den banken man allerede er kunde i ettersom man kanskje kan forvente seg å få det beste tilbudet på markedet hos denne. Noen banker tilbyr også refinansiering med kunder som har betalingsanmerkninger. Når man søker om refinansiering er man ute etter å få lavere rente, men også en lengre nedbetalingstid. Hvor mye du kommer til å spare med å refinansiere, er avhengig av din gjeldssituasjon og framtidige betalingsevne. Banken gjør alltid en individuell vurdering basert på disse faktorene.