Refinansiering av lån

Refinansiering av lån. Slik kan du få hjelp med et bedre lån.

lan lag ranta

Samle all gjeld hos en bank

Refinansiering betyr nemlig at du samler all gjeld hos en bank, og du får derfor bare én enkel regning å forholde deg til månedlig. Det vil si at banken overtar nedbetalingen av de ulike lånene du har.

I tillegg til en bedre oversikt over privatøkonomien, vil du kunne sikre deg bedre vilkår som for eksempel lavere rente og lengre nedbetalingstid ved å refinansiere lån.

Søk om refinansiering av lån på nett

Å søke om refinansiering av lån gjøres enkelt og greit på nettet via et elektronisk søknadsskjema, og du får svar innen svært kort tid. Refinansiering hjelper deg med en økonomisk opprydning, og det vil garantert føles godt å overlate arbeidet med nedbetaling til aktører som vet hva de driver med.

Mange smålån som kredittkortgjeld og andre kreditter fusjoneres til ett lån, enklere blir det ikke å få oversikt over sin egen økonomi. Søk om refinansiering av lån i dag og se hvor mye penger du kan spare i det lange løp på lavere rente og færre gebyrer.

Hva er renter og hva er de egentlig godt for?

Du har sikkert hørt snakk om flytende rente, fast rente, effektiv rente og nominell rente mens du bare har latet som om du forstår hva det snakkes om. Ikke fortvil, du er ikke alene. De fleste av oss låner penger av en bank i løpet av livet, og mange gjør dette uten å sette seg ordentlig inn i hva det betyr økonomisk sett. For når man låner penger av banken, så ønsker de størst mulig sikkerhet i form av pant, gebyrer, renter og egenandel.

Banken lever av å låne ut penger, så man kan på mange måter si at rentene er bankens godtgjørelse for denne tjenesten. I tillegg til at den vil ha sikkerhet for høy risiko, samt at inflasjonen skal dekkes. Dette er alle grunner til hvorfor det finnes renter. Den nominelle renten er et beløps pålydende rente innenfor en gitt periode. Den effektive renten inkluderer den nominelle renten og gebyrer med i regnestykket, derfor skal man alltid se på den effektive renten når man vurderer et lån som dyrt eller billig. Noen lån har nemlig lav nominell rente, men til gjengjeld er gebyrene mange og dyre, noe som resulterer i et dyrt lån.

Trenger du kanskje refinansiering?

Er du en av de mange som føler at de drukner i gjeld og månedlige fakturaer? Fortvil ikke, du er nemlig ikke alene og det finnes en løsning som gir deg bedre oversikt over økonomien og som også gir deg muligheten til å spare litt penger. Denne muligheten kalles refinansiering og er egentlig i bunn og grunn et nytt lån man tar opp for å nedbetale på gamle lån.

Sammenlign refinansiering med oss

Det høres kanskje ikke umiddelbart ut som den beste ideen, men du kan faktisk spare en del penger ved å samle gamle lån til ett lån. I dag ender mange opp med mange ulike typer lån som forbrukslån, kredittkort, billån, og gjerne hos forskjellige finansielle aktører. Dette kan fort bli en dyr affære, spesielt hvis disse ikke betjenes til riktig tid. Kanskje har de også høye månedlige gebyrer, så her er det absolutt penger å spare ved å refinansiere. Når du refinansierer smålån vil du få bare én faktura å forholde deg til månedlig, for banken tar nemlig seg av nedbetalingen til de andre aktørene.

Slik finner du den beste refinansieringen for akkurat deg!

Det kan være vanskelig å vite om man er en god kandidat for refinansiering eller ikke, så det kan være en god idé å snakke med en rådgiver før man søker. Hvis du er usikker på om en bank tilbyr deg gode betingelser eller ikke, kan du ta i bruk en nettside som sammenligner ulike banker og hvilke betingelser disse har for refinansiering. Er du nysgjerrig på å få vite hvor mye penger du faktisk kan spare på å refinansiere, kan du ta i bruk en refinansieringskalkulator. Resultatet du får her er kanskje nok til å få deg til å søke om refinansiering, enten hos banken du allerede er kunde hos, for her vil du kanskje få ekstra gode vilkår, eller hos en av de mange andre aktørene i Norge som tilbyr refinansiering. Men husk at en rente på et lån alltid settes på individuell basis etter at banken har vurdert søknaden din. Så selv om naboen fikk en god avtale hos en bestemt bank, trenger ikke dette å bety at du får den samme avtalen med de samme rentebetingelsene. Hvis du har mange regninger som flyter rundt og du ikke helt vet hva du skal gjøre for å bli kvitt dem, kan det absolutt lønne seg å refinansiere.

Ulik rente på lån

Hvor høy eller lav renten på et lån er, avhenger av flere faktorer. Først og fremst hvilken type lån det dreier seg om. Sikrede lån, som for eksempel billån og boliglån, har lavere renter enn et usikret lån, slik som forbrukslånet. Grunnen til at renten er høyere på denne typen lån, er fordi banken rett og slett tar en høyrere risiko ved å låne ut penger til kunden uten å ta pant i noen av dennes eiendeler. Den effektive renten på forbrukslån er ofte svært høy, så det lønner seg absolutt ikke å låne mer penger enn man trenger og har råd til. Når du sender inn en søknad om lån til banken og får denne innvilget, så vil renten alltid bli satt individuelt basert på din personlige økonomi og fremtidige betalingsevner. Nedbetalingstiden på lånet er også en faktor som er med på å bestemme rentesatsen. I tillegg vil noen lån være spesifisert mot yngre kunder og derfor gi denne gruppen bedre lånevilkår. Hvis du er ute etter å låne penger, må du bare belage deg på å måtte betale renter og gebyrer til banken. Men hvis du bruker litt tid, så finner du kanskje det lånet med markedets laveste rente.

Ute etter å ta opp lån? Her følger en liten oversikt over hvilke som finnes.

I dagens samfunn er det nesten umulig å klare seg økonomisk uten å ta opp et lån på et eller annet tidspunkt. Mens man studerer tar man opp studielån slik at man kan konsentrere seg mest mulig om studiene og ikke måtte jobbe så mye ved siden av. Og hvis du ønsker å kjøpe din første bolig, er du så å si nødt til å ta opp boliglån. Du vil da trenge en egenkapital på femten prosent av det totale lånebeløpet.

 

Det som er lurt med å eie sin egen bolig, er at du nedbetaler på lånet ditt i stedet for å kaste penger ut av vinduet i husleie. Med årene vil også boligen din mest sannsynlig stige i verdi, så det er absolutt en investering å ta opp huslån for å kjøpe sin egen bolig. I tillegg til studielån og boliglån, vil de fleste også trenge et billån på et eller annet tidspunkt i livet. Når man tar opp bil- eller boliglån, vil renten på disse være relativt gunstig ettersom banken har en sikkerhet i form av bilen eller huset.

Forbrukslån og refinansiering – hvordan fungerer dette?

Hvis du ønsker å ta opp et forbrukslån, må du være bevisst på at dette vil ha en høyere rente enn et bolig- eller billån. Dette er fordi det ikke tas pant i noen av eiendelene dine, og dermed har ikke banken noen form for sikkerhet hvis du ikke betaler gjelden din. Et forbrukslån vil som oftest kunne brukes på det du ønsker, enten det er oppussing av bad, ny sofa eller en sydenferie. Det anbefales at man tenker seg godt om før man søker om forbrukslån da disse ofte har høye renter og avbetalingsgebyrer.

Men hvis du har økonomi til det, kan dette være et helt greit lån å ta opp. For eksempel hvis du får et tilbud på en ny TV som du ikke kan stå imot selv om du ikke har penger denne måneden. Om du vet at du har råd neste måned, for eksempel gjennom utbetalte feriepenger, bonuser og lignende, er et forbrukslån helt genialt. Med refinansiering samler du alle lånene du har til ett lån hos én bank. I lengden kan man spare ganske mange penger i gebyrer og renter, så dette er absolutt et alternativ for deg som har mange smålån og som ønsker bedre økonomisk oversikt.

Slik finner du et billig lån for akkurat deg!

Før eller senere vil de fleste av oss søke om et eller annet lån i løpet av livet. For noen er det nok med et bolig- og et billån, for andre er det også aktuelt å for eksempel søke om et forbrukslån også. Et forbrukslån er nok det dyreste lånet på markedet med tanke på rentesatsen, som ofte ligger flere prosentpoeng over renten på for eksempel et boliglån. Men det er dette lånet man søker om hvis man trenger penger til forbruk, riktignok alltid velvitende om at hver krone med renter skal betales tilbake.

Men selv om et forbrukslån er dyrt sammenlignet med andre lån, så finnes det selvfølgelig billige lån innenfor denne kategorien. Alt handler rett og slett om å gjøre nok research for å finne det riktige lånet for akkurat deg og din økonomi. Det finnes mange banker som reklamerer med billige lån, for eksempel ved at de har en svært lav nominell rente, men det er viktig at du ser på den effektive renten når du skal sammenligne de ulike bankenes tilbud. Den effektive renten forteller deg nemlig hva du faktisk betaler, det vil si inkludert alle gebyrer som pålyder i tillegg til den nominelle renten.

Søk om billige lån via et elektronisk søknadsskjema

Hvis du er ute etter å kjøpe deg en bil, en motorsykkel eller en båt, så anbefales det at du søker på spesifikke bil-, mc- eller båtlån. Fordi banken som regel tar pant i objektet som kjøpes, vil de kunne gi deg et mye billigere lån, det vil si lavere rente ettersom risikoen ikke er så stor hvis du plutselig ikke skulle kunne betjene lånet ditt. Da kan banken ta over bilen, motorsykkelen eller båten som så kan bli tvangssolgt.

Noen tar opp forbrukslån for å kjøpe disse kjøretøyene, noe som absolutt ikke anbefales. Et forbrukslån er et usikret lån og har derfor mye høyere renter. Hvis du har bestemt deg for hvilket lån du er ute etter, kan du enkelt sammenligne lånevilkårene til de ulike bankene. Det finnes nemlig utallige sider på internett som samler denne informasjonen for kunder. Når du har funnet noen billige lån som virker lovende, søker du enkelt på disse via et elektronisk søknadsskjema. Enklere og tryggere blir det ikke, og du får nesten garantert et kjapt svar fra banken ettersom alt foregår elektronisk.