Forbrukslån

Trenger du penger til å finansiere ferietur eller kanskje ny TV? Da kan du ta opp et forbrukslån, et lån der du ikke trenger å spesifisere hva du skal bruke pengene til. Det kan tas uten sikkerhet, altså uten å måtte ta pant i noen av eiendelene dine med verdi.

1. Beløp å låne

Velg beløp mellom 1000-500 000 kr

2. Din alder?

Din alder viser hvilke lån du kan ta

3. Betalingsanmerkninger?

Noen långivere aksepterer dette

Nei

Ja

Forbrukslån har rykte på seg for å være dyre lån med høy rente. Det trenger ikke nødvendigvis å være slik. Du kan absolutt finne forbrukslån til lav rente. Når du ønsker å ta opp et lån, er renten prisen du betaler for å låne penger, både på kort og lang sikt. Noe som vil si at et forbrukslån med lav rente er et billigere lån. Derfor er det viktig å sammenligne det aktørene på markedet tilbyr når det gjelder renter. Sammenlign både nominell og effektiv rente, samt nedbetalingstid.

Slik finner du markedets beste forbrukslån

Du som ikke har muligheten til å ta opp et rammelån, men som fortsatt trenger tilgang på penger som du kan bruke fritt, og uten at du må stille med en direkte sikkerhet, gjør lurt i å skaffe deg et gunstig forbrukslån. Der er store forskjeller på forbrukslån. Det finnes aktører som tilbyr billige forbrukslån uten sikkerhet, mens neste tilbyder kan gi deg en langt høyere rente for det samme beløpet.

Forbrukslån på dagen

Samtidig eksisterer det også store forskjeller i behandlingstid og dokumentasjonskrav for forbrukslånet. Det finnes mange tilbydere som kan gi deg forbrukslån på dagen, noen gir deg avslag eller innvilging i løpet av noen få minutter. Hos andre kan det ta en dag eller to å få tilbakemelding. Om du ønsker at alt skal gå så raskt som mulig, bør du ha en Bank-ID-brikke, som gjør det mulig å identifisere deg og som på dette viset tillater at du signerer kontrakter online, uten å måtte skrive ut noe som så må postlegges.

Forbrukslån uten sikkerhet

Selv om mange skriver om forbrukslån uten sikkerhet, er dette som regel ikke noen realistisk mulighet, selv om du ikke må stille opp med noen fast sikkerhet for å få et rent forbrukslån. Du må gjerne gå god for lånet på forskjellige andre vis, gjerne ved å vise til egen inntekt, slik at din personlige fremtidige inntekt fungerer som en slags sikkerhet for lånet.

Hvilken rente du får på forbrukslånet blir – akkurat som på andre lån – avgjort individuelt ut fra din økonomiske situasjon. Det kan derfor være lurt å søke om lån hos flere selskaper for å finne det lånet med lavest rente. Å lage en ryddig søknad som inkluderer all nødvendig dokumentasjon med det samme, kan også bidra til at du både kan få et raskere svar og den beste renten på forbrukslånet.

Hvis du trenger hjelp til å finne det beste forbrukslånet, finnes det også aktører på markedet som sammenligner tilbudene for deg. Et tips er likevel at du ikke bør låne mer penger enn du faktisk trenger. Og sett deg nøye inn i bankenes vilkår før du søker.

Når du tar opp et stort lån i en bank, vil de ta pant. Pant i hus, bil eller andre gjenstander av stor verdi for å sikre seg at de får tilbake pengene sine. En av fordelene med forbrukslånet uten sikkerhet er at det ikke stiller krav til å ta eiendeler i pant. Det gjør det lettere å ta opp lån, selv om du ikke skulle være i en situasjon der du har denne typen verdigjenstander, eller dersom du ønsker at låne penger uten sikkerhet. Hvis du for eksempel trenger penger til å finansiere en ferietur eller kanskje en ny TV, er et forbrukslån uten sikkerhet et godt alternativ. Dette er et lån der du ikke trenger å spesifisere hva du skal bruke pengene til, og som kan tas opp uten sikkerhet.

Billig forbrukslån

Vi har alle hørt om dyre lån, men sannheten er at det er mulig å finne billige forbrukslån. Som med alle andre varer er det verdt å bruke tid på å vurdere forskjellige aktører. Sammenligne deres tilbud for å finne ut hvor du kan få billigst avtale.

Du vill ha et lån der den totale belastningen med renter, både på kort og lang sikt, gir deg en rimelig belastning. Det vil si at du må fram med kalkulatoren, eller du kan kontakte en aktør som kan hjelpe deg i jungelen.

Det å søke om et lån trenger ikke å være en lang og omstendelig prosess. For å få forbrukslån på dagen leverer du inn en elektronisk søknad på bankens nettside og legger ved den dokumentasjonen de ber om. Så sant du er kvalifisert og har dokumentasjonen i orden, kan lånegiveren så gi deg et forbrukslån til lav rente på dagen.

Videre lesing om forbrukslån

Wikipedia
Finansportalen