Forbrukslån

Trenger du penger til å finansiere ferietur eller kanskje ny TV? Da kan du ta opp et forbrukslån, et lån der du ikke trenger å spesifisere hva du skal bruke pengene til. Det kan tas uten sikkerhet, altså uten å måtte ta pant i noen av eiendelene dine med verdi.

1. Beløp å låne

Velg beløp mellom 1000-500 000 kr

2. Din alder?

Din alder viser hvilke lån du kan ta

3. Betalingsanmerkninger?

Noen långivere aksepterer dette

Nei

Ja

Forbrukslån har rykte på seg for å være dyre lån med høy rente. Det trenger ikke nødvendigvis å være slik. Du kan absolutt finne forbrukslån til lav rente. Når du ønsker å ta opp et lån, er renten prisen du betaler for å låne penger, både på kort og lang sikt. Noe som vil si at et forbrukslån med lav rente er et billigere lån. Derfor er det viktig å sammenligne det aktørene på markedet tilbyr når det gjelder renter. Sammenlign både nominell og effektiv rente, samt nedbetalingstid.

Hvilken rente du får på forbrukslånet blir – akkurat som på andre lån – avgjort individuelt ut fra din økonomiske situasjon. Det kan derfor være lurt å søke om lån hos flere selskaper for å finne det lånet med lavest rente. Å lage en ryddig søknad som inkluderer all nødvendig dokumentasjon med det samme, kan også bidra til at du både kan få et raskere svar og den beste renten på forbrukslånet.

Hvis du trenger hjelp til å finne det beste forbrukslånet, finnes det også aktører på markedet som sammenligner tilbudene for deg. Et tips er likevel at du ikke bør låne mer penger enn du faktisk trenger. Og sett deg nøye inn i bankenes vilkår før du søker.

Når du tar opp et stort lån i en bank, vil de ta pant. Pant i hus, bil eller andre gjenstander av stor verdi for å sikre seg at de får tilbake pengene sine. En av fordelene med forbrukslånet uten sikkerhet er at det ikke stiller krav til å ta eiendeler i pant. Det gjør det lettere å ta opp lån, selv om du ikke skulle være i en situasjon der du har denne typen verdigjenstander, eller dersom du ønsker at låne penger uten sikkerhet. Hvis du for eksempel trenger penger til å finansiere en ferietur eller kanskje en ny TV, er et forbrukslån uten sikkerhet et godt alternativ. Dette er et lån der du ikke trenger å spesifisere hva du skal bruke pengene til, og som kan tas opp uten sikkerhet.

Billig forbrukslån

Vi har alle hørt om dyre lån, men sannheten er at det er mulig å finne billige forbrukslån. Som med alle andre varer er det verdt å bruke tid på å vurdere forskjellige aktører. Sammenligne deres tilbud for å finne ut hvor du kan få billigst avtale.

Du vill ha et lån der den totale belastningen med renter, både på kort og lang sikt, gir deg en rimelig belastning. Det vil si at du må fram med kalkulatoren, eller du kan kontakte en aktør som kan hjelpe deg i jungelen.

Det å søke om et lån trenger ikke å være en lang og omstendelig prosess. For å få forbrukslån på dagen leverer du inn en elektronisk søknad på bankens nettside og legger ved den dokumentasjonen de ber om. Så sant du er kvalifisert og har dokumentasjonen i orden, kan lånegiveren så gi deg et forbrukslån til lav rente på dagen.