Refinansiering av lån uten sikkerhet

Her får du de viktigste 7 fordelene med refinansiering av lån uten sikkerhet, og hvordan du kan gjøre dette enkelt på vår nettside.

lavrente
Loading...
Nano Finans
 • 1 søknad – 23 långivere
 • Långivere konkurrerer om deg

Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,14%, lånebeløp kr 200 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 69 078, totalt kr 269 078.

 • Lånebeløp:10 000 - 600 000 kr
 • Periode:24 - 240 md
 • Eff. rente:5,16 - 26,23 %
SØK NÅpå Nanofinans netteside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 19 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr:
Fast inntekt kreves: Ja
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker: 23
Axo Finans
 • Sammenlign lån fra over 20 banker
 • Det er raskt og enkelt

Eksempel: Nominell rente 11,9%, effektiv rente 13,33%, lånebeløp kr 150 000 med nedbetaling over 5 år, kostnad kr 52 496 totalt kr 202 496.

 • Lånebeløp:10 000 - 800 000 kr
 • Periode:12 - 240 md
 • Eff. rente:8,19 % - 26,26 %
SØK NÅpå Axo FInans nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 23 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr: Opp til 1990 kr
Fast inntekt kreves:
Betalingsanmerkninger:
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker: 20
Bank Norwegian
 • Ingen etableringsgebyr
 • Innfri lånet før tiden – uten ekstra kostnad

Eksempel: Nominell rente 13,49 %, effektiv rente 16,01 %, 70 000 kroner over 5 år, etableringsgebyr 995 kroner. Kostnad: 29 793 kroner. Total: 99 793 kroner.

 • Lånebeløp:5 000 - 800 000 kr
 • Periode:12 - 60 md
 • Eff. rente:10,43 % - 56,61 %
SØK NÅpå Bank Norwegians nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 20 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr: 0 kr
Fast inntekt kreves: Ja
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr: 30 kr
Kredittsjekk: Ja
Banker: 1
Lendo
 • Få oversiktlige tilbud – velg det billigste lånet
 • Gratis og uforpliktende oversikt

Eksempel: 11% kr. 120000, o/5år Kost34341, Tot154341.

 • Lånebeløp:10 000 - 600 000 kr
 • Periode:12 - 180 md
 • Eff. rente:5,33 - 49,99 %
SØK NÅpå Lendos nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 20 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr: Opp til 900 kr
Fast inntekt kreves: Ja
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr: 45 kr
Kredittsjekk: Ja
Banker: 26
Okida
 • Refinansiering med sikkerhet i bolig
 • Sletter inkasso og betalingsanmerkninger

Effektiv rente 5,95% ved 2 mill. over 25 år, kost 1.668.466, totalt 3.668.466

 • Lånebeløp:300 000 - 20 000 000 kr
 • Periode:60 - 360 md
 • Eff. rente:5 - 8,50 %
SØK NÅpå Okidas nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 24 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr:
Fast inntekt kreves: Nei
Betalingsanmerkninger: Ja
Månedsgebyr: 0 kr
Kredittsjekk: Ja
Banker: 10
THORN
 • Lån opp til 70 000 kr til en fast årlig rente
 • Endre størrelse på innbetalingene dine – uten gebyrer

Nominell rente fra 12% - 26,40%, basert på individuell kredittvurdering. *Månedsbeløp i kalkulator er basert på nominell rente på 21,00% og avtalegiro. Effektiv rente 32,82%, kostnad 8 921, totalt 18 921. For å søke om lån må du være over 21 år, ha bodd i Norge i 2 år og ikke ha betalingsanmerkninger.

 • Lånebeløp:10 000 – 70 000 kr
 • Periode:24 - 60 md
 • Eff. rente:32,82%
SØK NÅpå Thorns nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 25 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr:
Fast inntekt kreves: Nei
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker:
Scoopr
 • Refinansiering
 • Trygt og raskt med BankID

Eksempel 240.000 over 5 år. Effektiv rente 10,51%. kostnad 66.199,- Total kostnad 306.199

 • Lånebeløp:20 000 - 500 000 kr
 • Periode:12 - 180 md
 • Eff. rente:5,50 - 24,90 %
SØK NÅpå Scoopr netteside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 18 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr: 950 kr
Fast inntekt kreves: Ja
Betalingsanmerkninger: Nei
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker: 13

7 fordeler med refinansiering av lån uten sikkerhet

Mange banker tilbyr refinansiering av lån uten sikkerhet til sine kunder. Uten sikkerhet betyr at banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine, som for eksempel hus eller bil. Refinansiering uten sikkerhet kan du enkelt søke om på nett via et elektronisk søknadsskjema.

Svar får du som oftest innen svært kort tid, og du vil dermed få oversikt over gjelden din før du vet ordet av det. En enklere og mer oversiktlig økonomisk hverdag venter deg. Men hvorfor skal du refinansiere, og hva er fordelene? Her får du 7 viktigste fordeler når du refinansierer dine smålån til ett samlet lån.

1# Du får lavere rente på et samlet lån 

Søker du om refinansiering uten sikkerhet vil du kunne oppnå noen økonomiske fordeler i lengden, som for eksempel lavere rente, mindre gebyrer og bedre vilkår. Lengre nedbetalingstid er også noe du kan sikre deg ved refinansiering uten sikkerhet.

Finn beste lånetilbydere for lavere rente her

I dag finnes det svært mange banker på markedet som tilbyr gunstige refinansieringsavtaler til sine kunder, det gjelder bare å finne den som passer for akkurat deg.

Foreta en sammenligning allerede i dag, så kan du forsikre deg om at du har funnet den beste refinansiering uten sikkerhet som finnes på markedet.

2# Rask behandlingstid for refinansiering

Når man søker om et lån uten sikkerhet betyr det at det ikke tas pant i noen av eiendelene dine. Dette betyr at det er mindre formaliteter som må på plass. Et lån med sikkerhet krever ofte at du har en ny verdivurdering av boligen, og dette kan ta litt lengre tid. Å låne penger uten sikkerhet derimot, krever høy risikotagning hos banken. Derfor vil denne typen lån som oftest ha høyere renter og flere gebyrer.

Prøv vår lånekalkulator her for å få lavest mulig rente

Når du søker om refinansiering av flere smålån, for eksempel kredittkort og forbrukslån, trenger du kun å føre opp den totale gjelden du har, uten å måte oppgi hvert enkelt kort og bank du har lånet hos med en gang. Målet med søknadsskjemaet er å gi en pekepinn på hvor mye du skylder og hvor mye inntekt du har for å dekke disse lånene. har du god nok inntekt og ingen betalingsanmerkninger, skal det veldig mye til for at du ikke for refinansiert lånene dine. 

3# Banken hjelper deg med å rydde opp

Mange tror de må gjennom en lang spørsmålsrunde og strenge krav fra bankene for å rydde opp i økonomien. Men sannheten er at forbruksbanker er veldig villige til å hjelpe deg med å rygge opp i dine smålån. Du kan faktisk be dem å betale pengene til alle dine kreditorer med en gang, slik at du ikke trenger å rydde opp i dette selv. 

Det anbefales ikke å ta opp lån uten sikkerhet hvis man ikke har økonomi til å nedbetale gjelden sin. Hvis man unngår å tilbakebetale på lånet, vil et forbrukslån vokse seg stort på relativt kort tid. Så dette er ikke en løsning for deg som har dårlig råd, men som likevel ønsker deg en sydenferie.

Et klassisk lån uten sikkerhet er forbrukslånet. Et forbrukslån er, som navnet tilsier, et lån for forbruk. Søker du derfor om refinansiering vil ikke banken nødvendigvis Dette kan du bruke til å kjøpe deg et nytt spisebord, en ny datamaskin, en ferietur eller uansett hva du måtte ønske.

4# Du kan få muligheten til å øke lånet 

Så lenge du ikke har for mye gjeld enn hva økonomien din tilsier, er det muligheter for få et opplån. Dette ikke, men er det slik at du henger litt etter på regninger i dag og ikke har fått betalingsanmerkninger enda, kan du be om et lite opplån for å få dekket disse utgiftene. 

Når du har mange smålån vil gebyrer og renter ta mye av økonomien din. Derfor er det mange so benytter seg av denne muligheten for å sørge for at de ikke for økonomiske problemer. 

Før du får innvilget lånet, vil det bli tatt en kredittvurdering av deg. Derfor er det viktig at du ikke har regninger som har gått til inkasso før du søker om refinansiering. I tillegg vil banken også se på dine fremtidige betalingsevner.

Det er svært viktig at man er i stand til å betjene det månedlige nedbetalingsbeløpet. Om ikke kan et forbrukslån ende med å bli en rådyr affære. 

5# Du får en mer oversiktlig økonomi

Et av de største problemene for folk som har mange forskjellige lån, er at de sliter å få oversikt over alle utgiftene de har. Når du har 5 eller flere banker du må forholde deg til hver eneste måned, blir det vanskelig å holde oversikt over gjelden. Når blir du ferdig mer å betale, og hvor mye er det du egentlig nedbetaler per måned?

Har du flere kredittkort med 20 % rente og betaler minstebeløpet hver gang, blir du ikke ferdig med å betale før etter 3 år. Dette vil tynge økonomien din og kanskje føre til at d tar opp ytterligere smålån for innkjøp, ettersom du betaler stort sett alt av penger du har til forbruk på lånerenter og gebyrer. Men en mer oversiktlig økonomi og ett lån å forholde deg til, vil det blir mye enklere for deg å vite når du blir gjeldfri og hvor mye penger du har å rutte med hver måned. 

6# Du kan få lengre nedbetalingstid

Når du tar opp et forbrukslån eller tømmer et kredittkort, er det som regel veldig korte nedbetalingsperioder som kanskje blir vanskelig for deg å håndtere. Med et samlet lån derimot, kan du få innvilget en lengre nedbetalingsperiode. 

På nyetablerte forbrukslån får du ikke lengre ned betalingstid enn 5 år. Om du refinansierer lånene kan du få opptil 15 års nedbetaling. Det anbefales selvfølgelig ikke å drøye ut lånet for lenge, da gjeld tynger økonomien over tid. Men dette kan være et virkemiddel du kan bruke dersom du føler at økonomiene er veldig presset akkurat nå. Om dette endrer seg over tid, kan du heller betale ned mer per måned for å bli kvitt gjelden raskere. 

7# Du kan bli gjeldfri raskere

Om du ikke trenger lengre nedbetalingstid og føler ikke at økonomien er for tunget av lånene, kan du bli raskere gjeldfri om du benytter det av refinansiering. Årsakene er enkle å forstå – mindre rente og mindre gebyrer. 

Smålån kan ha høye effektive renter med de månedlige gebyrene, og disse reduseres dramatisk ved refinansiering av lånene. Vi kan ikke garantere at renten blir så mye lavere, da dette kommer an på din inntekt. Men gebyrer blir vesentlig lavere på den effektive renten.  

Slik finner du lån med lav rente!

Når man planlegger å søke om lån er det viktigste for de fleste å finne et lån med lave renter. Det kan ofte virke som en umulig oppgave ettersom det finnes så utrolig mange forskjellige lån der ute som tilbys fra svært mange ulike banker og finansielle aktører.

Heldigvis for deg finnes det mange nettsider som sammenligner disse lånene for deg, og det er derfor enklere å finne fram til de billigste lånene. Lav rente betyr ikke bare lav nominell rente, først og fremst er det den effektive renten man må sammenligne.

Den effektive renten forteller deg hva den nominelle renten i tillegg til gebyrer og omkostninger kommer til å koste deg. Dette betyr at noen banker frister kundene sine med lave nominelle renter, men har da skyhøye gebyrer som fører til at man ender opp med å betale mye mer enn man absolutt behøver. Så er det også viktig å tenke på hvilken type lån du ønsker å søke om.

Trenger du ny bil? Ja, da er et billån det billigste alternativet ettersom banken tar pant i bilen og derfor er villig til å gi lavere renter. Spesielt hvis man også har en god andel egenkapital. Men hvis det er et usikret lån til forbruk, da er du ute etter et forbrukslån. Dette lånet har derfor høyere renter.

Søk hos flere og få lån med laveste rente

Det absolutt lureste man kan gjøre er å søke om lån hos flere banker samtidig, se eksempel på lavrente.org. Når banken skjønner at den konkurrerer med andre banker om å få deg som kunde, kan den være villig til å gi deg bedre vilkår enn de tilbød i utgangspunktet.

Den rentesatsen som banken setter er individuell og basert på en vurdering av søknaden din. Her legges det vanligvis vekt på kreditthistorie og fremtidige betalingsevner. Derfor vil den kunne være noe avvikende, både i positiv og negativ retning, fra det som banken oppgir som rentesats.

Om renten blir lav eller høy avhenger av flere faktorer, også den ønskede nedbetalingstiden du oppgir i søknaden din. Når man skal finne et lån med lavest rente, gjelder det å smøre seg med tålmodighet selv om det kan være fristende å hoppe på det første og beste tilbudet. Det er en mye bedre følelse å låne penger når du vet at du har fått låne dem til den absolutt beste prisen du kunne ha fått basert på din personlige økonomi.

Ofte stilte spørsmål om refinansiering av lån uten sikkerhet

Hvem kan jeg søke til for å få refinansiert lån uten sikkerhet?

Det er flere lånetilbydere du kan søke til for å få hjelp til dette. Vi har laget en liste her over forskjellige nettside som kan hjelpe deg. Det viktigste er at du søker til flere banker samtidig, slik at du får det beste tilbudet på renter ut i fra din økonomiske situasjon.

Hvor lang tid tar det å refinansiere?

dette kommer litt an på behandlingstiden hos banken. Sørg for at du har alle detaljer rundt din økonomi før du søker. Sjekk gjerne gjeldsregisteret over hvor mange lån du har og hvor mye du skylder. Dette vil hjelpe deg med å sende inn en korrekt søknad.

Kan jeg få hjelp til å refinansiere alle lånene mine?

Det får du! Når du søker om refinansiering kan du oppgi til banken hvem du skylder penger. Når du vår innvilget lånet vil banken gjøre opp for deg, sik at du slipper å sende penger nanuelt til hver eneste bank.

Hvor mye koster det å refinansiere?

Det er som regel et etableringsgebyr for refinansiering hos forbruksbanker. Dette ligger typisk på 990,- til 1990,- avhengig av hvilken bank og størrelse på lånet. Men dette gebyret blir som regel innbakt i den effektive renten når du søker om refinansieringa. Du betaler dette altså samtidig med lånet per måned.

Tar det lang tid å søke om refinansiering?

Om du skal søke til flere banker samtidig manuelt tar dette som regel ganske mye tid. Derfor anbefaler vi å bruke sider som Axofinans slik at du kan få flere tilbud samtidig på en og samme søknad.