Er det mulig å låne penger på dagen med lav rente?

Tiden for kompliserte søkeprosesser og lange ventetider er over. I dag kan du ved hjelp av internett ta opp lån på dagen dersom en uforutsett regning skulle dumpe ned i postkassen, eller hvis du for eksempel ønsker å pusse opp badet.

Slik fungerer lån på dagen

Hva er lån på dagen? Før i tiden, når du skulle søke lån hos en av de store bankene, måtte du få en avtale om et møte et stykke fram i tid og stille opp i bankens åpningstid for å søke om lån. Slik er det ikke lenger. Nå kan hele søknadsprosessen gjøres på internett, og tiden fra levert til godkjent søknad er langt kortere og enklere enn før.

Det er naturlig nok visse krav som må oppfylles for at du skal være en god kandidat for å få innvilget forbrukslån på dagen. Disse vilkårene varierer fra bank til bank, men er knyttet til alder, økonomi og om du har fast inntekt. Sjekk nøye hva kravene er i akkurat ditt tilfelle og i den banken der du ønsker å søke om lån. Om du oppfyller kravene som akkurat din bank stiller, vil søknadsprosessen gå raskt og smertefritt.

En annen ting du bør tenke nøye gjennom før du søker, er hvor mye penger du trenger, og hvor mye du er i stand til å betale tilbake per måned. Et godt tips kan være å sette opp et budsjett for hva du trenger penger til, og hvordan de skal brukes. Dette vil gjøre at du ikke låner penger du strengt tatt ikke trenger her og nå. Du må også sjekke at lånets betingelser er noe du kan leve med på månedlig basis, og hva den totale prisen på lånet blir i løpet av lånets løpetid. Når du har gjort disse forberedelsene, er du klar for å søke om et lån på dagen, uten sikkerhet og med lav rente.

Om du er ute etter et lån på dagen, er kanskje det første og beste svaret, at du må smøre deg med litt mer tålmodighet. Men, det er ikke umulig å få låne penger på raskt vis, og mye av det kan du takke den moderne datateknologien for.

Det du må ha klart for deg, er at et raskt lån krever en del forarbeid fra din side. Du må ha visse viktige papirer scannet inn slik at du kan laste dem opp, og du må ha en Bank-ID-brikke, som gjør det mulig for deg å vise hvem du er, når du skal signere kontrakter og slik over nettet.

Viktige papirer kan være slike ting som likningen fra fjoråret, lønnsslipper og diverse informasjon som angår din privatøkonomi. Banken vil gi deg den nøyaktige informasjonen om hvilken dokumentasjon som kreves, mens du søker. Kravet til dokumentasjon kan variere fra bank til bank.

Ofte er det også krevd at du har et norsk telefonnummer som du kan nås på, så vel som en folkeregister-registrert adresse i Norge.

Om du har dette, kan mange banker tilby en behandlingstid på få minutter, samt en overføring av lånebeløpet i løpet av få dager.

Hva menes med Lån på dagen uten krav om sikkerhet?

Når du låner penger i en av de store bankene, ønsker de å sikre sitt krav i den forstand at de tar pant i bolig, bil eller lignende. Det vil si at om du misligholder lånet, vil de kunne ta over eierskapet av disse store og viktige gjenstandene. Det vil også si at dersom du ikke eier denne type sikkerhet, eller de allerede er belånt, vil du være avskåret fra muligheten til å låne mer penger. Slik er det ikke når du søker om et lån på dagen uten sikkerhet.

I de tilfellene der lånet blir tatt opp uten sikkerhet, vil det naturlig nok innebære en noe større risiko for långiveren. De ulike bankene har derfor forskjellige priser og vilkår for sine lån, og det er viktig at du som lånsøker setter deg godt inn i bankens vilkår før du søker, og at du også sammenligner dem med konkurrentene. På denne måten kan du finne det lånet som passer best for deg, både på lang og kort sikt.