Refinansiering av gjeld og hjelp med gjeld

Refinansiering av gjeld er mulig. Her er tips om hvordan du kan få hjelp.

lavrente

Sliter du med en høy og uoversiktlig gjeld?

Refinansiering hos en bank gir deg nemlig ett lån i stedet for mange forskjellige lån hos flere aktører. Dette betyr at banken vil overta tilbakebetalingen for deg, og du vil på denne måten bare ha én månedlig faktura å forholde deg til.

For deg som sliter med å få oversikt over lånene dine, er nok refinansiering av gjeld den beste løsningen.

Hjelp med gjeld gir en enklere hverdag.

Å søke om refinansiering av gjeld er i dag en svært enkel affære. Etter at du har sammenlignet hva de ulike aktørene på markedet kan tilby, og på denne måten funnet en refinansiering som passer deg og din økonomiske situasjon, fyller du enkelt og greit ut et online søknadsskjema.

Svar vil du få innen kort tid, og du er dermed mange skritt nærmere en enklere økonomisk hverdag.

Ved å refinansiere gjelden din vil du kunne få lavere rente, færre gebyrer, lengre nedbetalingstid samt en enklere hverdag i form av bedre oversikt over økonomien din.

Hva er refinansiering og når trenger jeg egentlig dette?

Refinansiering er et ord man ofte hører om i forbindelse med lån, men hva er egentlig refinansiering, og hvem er det som behøver å refinansiere? Refinansiering er kort fortalt et lån som samler andre lån, gjerne dyre smålån som for eksempel kredittkortgjeld, til ett lån. Refinansiering er i bunn og grunn et nytt lån som finansierer det gamle lånet.

Ved å samle gjeld hos én bank, vil du kunne få mer gunstige betingelser og lavere rente. I tillegg oppnår du mye bedre oversikt over økonomien. I stedet for å forholde deg til flerfoldige regninger som dumper ned i postkassen din månedlig, vil du nå kun ha én faktura som skal betales.

Mange ønsker også med årene å refinansiere boliglånet sitt, hvis for eksempel boligen har steget i verdi eller man kanskje ønsker å pusse opp, men det kan være lurt å ta en prat med banken først for å finne ut av om dette er noe som lønner seg.

Hvem burde søke om refinansiering?

Hvis du opplever at du har mye gjeld med dyre månedlige gebyrer og har følelsen av å miste oversikt over hva du faktisk betaler hver termin, kan det lønne seg for deg å refinansiere disse lånene. Hvilken bank som tilbyr den beste refinansieringen avhenger selvfølgelig av din individuelle situasjon.

Men det kan absolutt lønne seg å være i kontakt med flere banker samtidig for å høre hva de kan tilby akkurat deg. De fleste store bankene i Norge tilbyr refinansiering, for eksempel Nordea, SpareBank 1 og DNB ASA, men du vil nok også kunne få refinansiering hos lokale banker og utenlandske aktører som har etablert seg i Norge, som for eksempel Fokus Bank eller Skandiabanken.

Beløpet som kan refinansieres hos én bank ligger vanligvis på samme sum som et forbrukslån, altså mellom 5000 og 300 000 kr. Men noen banker tilbyr også refinansiering på opptil 400 000 kr. Om det lønner seg for deg å refinansiere eller ikke, vil en rådgiver i en bank raskt kunne gi deg et svar på. Her lønner det seg å ha oversikt over egen gjeld før du tar kontakt med banken.

Med refinansiering har du en enklere økonomisk hverdag i vente, og for å finne den perfekte banken for akkurat deg, må du gjøre research først. Heldigvis finnes det sider som sammenligner banker som tilbyr refinansiering.