Søke lån

Da er det første du må tenke på hva du skal bruke pengene til. Er det en ny bil? Da er selvfølgelig et billån det riktige for deg. Ønsker du å pusse opp badet, reise på ferie eller kjøpe ny sykkel? Da kan et forbrukslån være det lånet du burde gå for.

Er du ute etter å søke om lån?

Det neste du burde tenke på når du skal søke lån, er hvor mye penger du faktisk trenger å låne. Din personlige økonomi, samt hva det du skal bruke pengene på faktisk koster, er de faktorene du burde ta utgangspunkt i når du beregner dette.

Du kan ta i bruk en lånekalkulator for å beregne hva det totale beløpet på lånet ditt blir, samt hvor mye du må betale per termin.

Her fylle du enkelt inn løpetid, antall terminer, gebyrer, renter og lånebeløp, og så får du beregnet ditt omtrentlige total- og terminbeløp.

Hva trenger jeg for å søke lån?

Det er blitt meget enkelt å sende inn lånesøknader, og det hele trenger ikke å ta lang tid. Om du har samlet sammen den nødvendige av informasjon kan du formidle denne digitalt. Om du ønsker å signere digitalt trenger du en Bank-ID-brikke. Det som anses som nødvendig dokumentasjon varierer i forhold til hva slags lån du ønsker deg.
Som regel krever banken å få se de tre siste lønnsslippene og den siste mottatte selvangivelsen. Om du vil søke om lån på bakgrunn av en form for sikkerhet, som for eksempel din bolig, kreves det en verdivurdering av boligen.

Om du allerede har andre lån, så er det viktig at du også legger med en dokumentasjon på disse.
Andre elementer som kan virke positive med henhold til søknaden, er om du har satt opp et budsjett for hva pengene skal brukes til, og over hva resten av dine inntekter skal finansiere i den tiden du har foran deg.
Om du søker sammen med en medlåntaker, eller en realkausjonist, så må også disse legger frem de samme papirene for lånesøknaden.

Søke lån hos hvem?

Det er også viktig å finne den rette banken å låne disse pengene hos. Det gjør du enklest ved å sammenligne de ulike bankenes tilbud via en lånekalkulator.

Den ene banken har kanskje flere gebyrer, men lavere rente, mens det motsatte er tilfellet hos en annen. Hva blir mest gunstig for deg? Det finner du ut av ved å bruke dette flotte verktøyet.

Du kan søke lån via et elektronisk søknadsskjema, ved å ringe banken, eller møte opp personlig.

Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med banken før du søker. De fleste aktører har svært behjelpelige ansatte som hjelper deg med å finne en løsning som passer best for deg, samt assisterer deg i søknadsprosessen.

Behandling av søknaden går som oftest ganske raskt, så hvis du søker lån i dag, kan du ha svar før du vet ordet av det.

Dette burde du tenke på når du skal søke lån

Er du ute etter å søke om lån i en eller annen form? Da er du ikke alene om å lete etter informasjon om hvordan du skal gå fram.

Det kan føles litt forvirrende å manøvrere seg i jungelen av ulike lån og lån-termer, som for eksempel hva lån uten sikkerhet er eller hva som utgjør forskjellen mellom nominell og effektiv rente, så kanskje du får svar på noe du lurer på når du leser denne teksten. Først og fremst må du finne ut av hvilket lån du skal søke om, og svaret finner du i det du skal bruke pengene til. Ønsker du ny båt? Da er det lurt å ta opp et båtlån. Er det penger til oppussing du trenger? Da er et forbrukslån det rette for deg. Dette er et lån uten sikkerhet, det vil si at det ikke tas pant på noen av eiendelene dine. Ettersom dette er en større risiko fra banken sin side, vil renten på et forbrukslån være større enn på for eksempel et boliglån. Men renten varierer fra bank til bank, og denne fastsettes vanligvis individuelt av banken på bakgrunn av kreditthistorien og betalingsevnen din. Husk å sammenligne den effektive renten hos de forskjellige bankene, det er nemlig denne som forteller deg hva du faktisk betaler i renteavgift månedlig, inkludert gebyrer.

Søk om lån på nettet i dag, så kan du ha pengene på konto i morgen!

Har du planer om å kjøpe en bolig, en bil eller en båt? Eller planlegger du å endelig pusse opp kjellerstua? Da er du nok ute etter å søke lån og dette kan heldigvis gjøres enkelt og greit via et elektronisk søknadsskjema. Før du søker kan du ta i bruk en lånekalkulator for å finne ut hvor mye du kan forvente deg å måtte betale tilbake månedlig. Dette beløpet varierer fra bank til bank ettersom de alltid gir individuell rente til sine kunder basert på disses søknader og personlige betalingsevner.

Hvis man ønsker å søke lån i form av et forbrukslån, hvor man som oftest ikke trenger å spesifisere hva pengene skal brukes til, kan det være fristende å søke om mer penger enn man faktisk trenger. Dette anbefales dog ikke ettersom den effektive renten på denne typen lån vil være mye høyere enn for eksempel et boliglån. Den effektive renten er det samlede rentebeløpet man betaler månedlig, inkludert omkostninger og gebyrer. Derfor er det denne renten man må sammenligne hos de forskjellige bankene man søker lån hos.

Søk lån hos flere banker samtidig og få lavest mulig rente!

Hvis du har gjort forarbeidet ditt før du søker, det vil si blant annet funnet ut av hvor mye penger du trenger og maksbeløpet du kan betale tilbake månedlig, kan det være lurt å sende inn en elektronisk søknad til flere banker samtidig. Ved å gjøre dette vil du presse bankene til å komme med det absolutt beste tilbudet de har, det vil si lavest mulig rente. Husk alltid å ha orden i de papirene du eventuelt må sende inn sammen med søknaden. På denne måten sparer du nemlig svært mye tid. Å søke om lån er i dag en kjapp prosess, og noen gang kan man være så heldig at man får såkalt lån på dagen. Dette betyr at søknaden blir innvilget allerede samme dag som man søker. Det kan dog ta noen arbeidsdager, avhengig av søknaden din og banken som behandler den. Søk om lån enkelt, greit og trygt via et elektronisk søknadsskjema, det blir nemlig ikke enklere enn dette. Har du spørsmål angående søknaden, er det lurt å ta direkte kontakt med bankens rådgivere for å få svar på spørsmålene dine. Gjør research før du søker, på denne måten sparer du både tid og penger!

Trenger du penger kjapt? Søk lån på nettet i dag!

Å søke om lån er i dag en svært rask og effektiv prosess. På bankenes hjemmeside finner du enkelt fram til elektroniske søknadsskjemaer som er ryddige og enkle å fylle ut. Har du spørsmål knyttet til søknaden eller til hvor mye du kan søke om, er det lurt å snakke med en av bankens rådgivere. Du kan også ta i bruk en lånekalkulator for å beregne hva du omtrent må regne med å betale tilbake månedlig. En tommelfingerregel når man skal søke lån er å sørge for at man ikke låner mer enn man trenger. Dette kan være fristende ettersom noen tusen ekstra kanskje ikke virker så mye mer, men dette kan faktisk føre til at du ikke klarer å betjene lånet ditt til riktig tid. Den elektroniske søknadsprosessen er rask, så du vil innen kort tid bli kontaktet av banken med et tilbud hvis de har innvilget søknaden din. En bank vil alltid foreta en kredittsjekk av deg, men for noen er det viktigere å se på din fremtidige betalingsevne enn din kreditthistorie.