Søke lån

Da er det første du må tenke på hva du skal bruke pengene til. Er det en ny bil? Da er selvfølgelig et billån det riktige for deg. Ønsker du å pusse opp badet, reise på ferie eller kjøpe ny sykkel? Da kan et forbrukslån være det lånet du burde gå for.

1. Beløp å låne

Velg beløp mellom 1000-500 000 kr

2. Din alder?

Din alder viser hvilke lån du kan ta

3. Betalingsanmerkninger?

Noen långivere aksepterer dette

Nei

Ja

Er du ute etter å søke om lån?

Det neste du burde tenke på når du skal søke lån, er hvor mye penger du faktisk trenger å låne. Din personlige økonomi, samt hva det du skal bruke pengene på faktisk koster, er de faktorene du burde ta utgangspunkt i når du beregner dette.

Du kan ta i bruk en lånekalkulator for å beregne hva det totale beløpet på lånet ditt blir, samt hvor mye du må betale per termin.

Her fylle du enkelt inn løpetid, antall terminer, gebyrer, renter og lånebeløp, og så får du beregnet ditt omtrentlige total- og terminbeløp.

Hva trenger jeg for å søke lån?

Det er blitt meget enkelt å sende inn lånesøknader, og det hele trenger ikke å ta lang tid. Om du har samlet sammen den nødvendige av informasjon kan du formidle denne digitalt. Om du ønsker å signere digitalt trenger du en Bank-ID-brikke. Det som anses som nødvendig dokumentasjon varierer i forhold til hva slags lån du ønsker deg.
Som regel krever banken å få se de tre siste lønnsslippene og den siste mottatte selvangivelsen. Om du vil søke om lån på bakgrunn av en form for sikkerhet, som for eksempel din bolig, kreves det en verdivurdering av boligen.

Om du allerede har andre lån, så er det viktig at du også legger med en dokumentasjon på disse.
Andre elementer som kan virke positive med henhold til søknaden, er om du har satt opp et budsjett for hva pengene skal brukes til, og over hva resten av dine inntekter skal finansiere i den tiden du har foran deg.
Om du søker sammen med en medlåntaker, eller en realkausjonist, så må også disse legger frem de samme papirene for lånesøknaden.

Søke lån hos hvem?

Det er også viktig å finne den rette banken å låne disse pengene hos. Det gjør du enklest ved å sammenligne de ulike bankenes tilbud via en lånekalkulator.

Den ene banken har kanskje flere gebyrer, men lavere rente, mens det motsatte er tilfellet hos en annen. Hva blir mest gunstig for deg? Det finner du ut av ved å bruke dette flotte verktøyet.

Du kan søke lån via et elektronisk søknadsskjema, ved å ringe banken, eller møte opp personlig.

Hvis du har spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt med banken før du søker. De fleste aktører har svært behjelpelige ansatte som hjelper deg med å finne en løsning som passer best for deg, samt assisterer deg i søknadsprosessen.

Behandling av søknaden går som oftest ganske raskt, så hvis du søker lån i dag, kan du ha svar før du vet ordet av det.