Billån

Hvis du skal anskaffe deg en ny bil, er det mange ting å tenke på. Sportsbil? Firehjulstrekker? Hvilken farge? Hvor kan du få det beste billånet? Ikke minst det siste er viktig, for du skal leve med billånet ditt over lang tid. Her kan du finne informasjon om emnet.

Långivere Nom. rente fra* Min. lån Maxlån Egenkapital Nedbetalingstid Alder Mer info
3,85 % 5 000 kr 500 000 kr Opp til 100% finansiering Inntil 10 år 18 år www.centum.no
Eksempel: Eff. rente 7,0 %, 150 000,- o/5 år, etabl.geb. 2 250,-. Totalt 177 281,-
4,45 % 50 000 kr 2 000 000 kr Opp til 100% finansiering Inntil 10 år 18 år www.santander.no
Eksempel: Priseksempel billån: 4,45 % nom./6,21 % eff. Egenkapital 35 % Lånebeløp 150.000,- o/5år. Etableringsgebyr kr 1.900,- Totalkostnad kr 174.348,-
3,85 % 20 000 kr 2 000 000 kr Opp til 100% finansiering Inntil 10 år 18 år www.finansa.no
Eksempel: Eff. rente 7,0 %, 150 000 kr o/5 år, etabl.geb. 2 250 kr. Totalt 177 281 kr.
*Renten settes individuelt for hver låntaker.

Find billån med lav rente

Den feilen mange gjør i dag, er å være litt kjapp på avtrekkeren ved valg av lån til bil, noe som ofte resulterer i at de betaler flere tusen mer enn det som egentlig er nødvendig.
For å finne et billån med lav rente er det lurt å bruke tid på å gjøre litt research hos flere banker for deretter å sammenligne renter og gebyrer. Du kan enten finne fram kalkulatoren og regne på hvilken aktør som gir deg lånet med lavest rente, eller du kan få hjelp av en profesjonell aktør som har som jobb å hjelpe deg med å finne et passande lån.

Når du skal kjøpe bil, er det vel verdt å bruke litt tid på å finne et lån til et kjøretøy. Et bra lån er et lån med lav rente, men for å finne det billigste lånet til bilen må du vurdere de totale betingelsene, som for eksempel nedbetalingstid og gebyrer. Tiden du bruker på denne prosessen, lønner seg å investere fordi du blir den som sitter igjen med billigst billån.

Hvordan finner du det beste billånet?

Når det kommer til billån finnes det store spenn på lånemarkedet, og betingelsene varierer fra bil til bil. Kravet til egenkapitalandel for å få en god finansiell løsning er som regel også høyere, men det er ikke et absolutt krav til deg som vil kjøpe bil, at du kan dekke deler av kjøpet med egenkapital.

Derimot er det alltid billiger kun å få delfinansiert det neste bilkjøpet. Da får du nemlig alltid en lavere rente, og du får bedre betingelser for resten av lånebeløpet.
Du som vil kjøpe en ny bil, kan i tillegg regne med å få bedre rentebetingelser. Men samtidig vil størrelsen på det lånte beløpet bli større, enn om du kjøper brukt. Om du kjøper brukt kan du derimot ofte regne med å måtte betale en høyere nominell rente, selv om lånebeløpet er mindre. Grunnen til dette er at eldre biler rasker taper verdi, og slik ikke tilbyr like stor sikkerhet.

Det finnes mange aktører i markedet, og de tilbyr alle forskjellige vilkår og premisser for sine lån. Tilbudene kan også variere over tid, så for å få det beste billånet i 2017 må du gjøre vurderingen på nytt, og ikke basere deg på om du gjorde en tilsvarende sammenligning for et par år siden.

Målet ditt er å finne det beste vilkårene for lånet ditt. Sett deg godt inn i den enkelte banks vilkår samt din egen privatøkonomi før du søker. Det er svært enkelt å finne selskaper som tilbyr billån med lav rente, men det er ikke ensbetydende med at dette lånet passer best for akkurat deg.

Det beste lånet for deg er det som passer best til deg og din situasjon, når alle faktorer er regnet med. Hvis du har en stabil økonomi og kanskje litt egenkapital, har du et godt grunnlag for å få innvilget lån med lavest rente.

Billån uten sikkerhet

Hos de store bankene vil du som regel bli møtt med krav om å stille eiendeler som hus eller bil til sikkerhet for å få et lån. Du kan også søke om et billån uten sikkerhet, et forbrukslån,  noe som gjør at det ikke blir tatt pant i slike eiendeler. Dette medfører en ekstra risiko for lånegiveren, så renten vil bli noe høyere. Det blir dermed ekstra viktig å sjekke bankens vilkår for å sikre at du finner et billån uten sikkerhet, men med lav rente.

Billån med sikkerhet

Hvis du har sikkerhet å stille, kan det være penger å spare på at større sikkerhet for banken betyr lavere rente for deg som lånekunde. Når du tar et billån med sikkerhet, vil eksempelvis bilen eller hjemmet ditt stilles til pant for banken. Med denne sikkerheten i bakhånd blir det mulig for banken å skru renten ytterligere ned.

lån til kjøretøy på dagen

Har du først bestemt deg for drømmebilen, vil du helst ha den i dag, eller hva? Takket være en effektiv søknadsprosses på nett kan drømmen bli virkelighet. Har du satt deg inn i bankens vilkår og gitt all nødvendig informasjon og dokumentasjon i søknaden, ja da kan du få lån til bil på dagen.

Slik fungerer det

Hva er et bil lån? På samme måte som når du kjøper et hus, er det ingen som forventer at du skal kunne betale huset eller bilen med oppsparte midler. Et lån er derfor nødvendig, og slik fungerer et billån:

Du skal kjøpe deg ny bil, men har ikke alle pengene du trenger. Dermed går du til en långiver og ber om penger, slik at du kan kjøpe deg drømmebilen du har ønsket deg i årevis. Långiveren gir deg pengene, du kjøper bilen, og i løpet av de neste årene betaler du ned lånet ved å betale de avdragene og rentene dere ble enige om ved avtaleinngåelsen.