Billån

Hvis du skal anskaffe deg en ny bil, er det mange ting å tenke på. Sportsbil? Firehjulstrekker? Hvilken farge? Hvor kan du få det beste billånet? Ikke minst det siste er viktig, for du skal leve med billånet ditt over lang tid. Her kan du finne informasjon om emnet.

Find billån med lav rente

Den feilen mange gjør i dag, er å være litt kjapp på avtrekkeren ved valg av lån til bil, noe som ofte resulterer i at de betaler flere tusen mer enn det som egentlig er nødvendig.
For å finne et billån med lav rente er det lurt å bruke tid på å gjøre litt research hos flere banker for deretter å sammenligne renter og gebyrer. Du kan enten finne fram kalkulatoren og regne på hvilken aktør som gir deg lånet med lavest rente, eller du kan få hjelp av en profesjonell aktør som har som jobb å hjelpe deg med å finne et passande lån.

Når du skal kjøpe bil, er det vel verdt å bruke litt tid på å finne et lån til et kjøretøy. Et bra lån er et lån med lav rente, men for å finne det billigste lånet til bilen må du vurdere de totale betingelsene, som for eksempel nedbetalingstid og gebyrer. Tiden du bruker på denne prosessen, lønner seg å investere fordi du blir den som sitter igjen med billigst billån.

Hvordan finner du det beste billånet?

Når det kommer til billån finnes det store spenn på lånemarkedet, og betingelsene varierer fra bil til bil. Kravet til egenkapitalandel for å få en god finansiell løsning er som regel også høyere, men det er ikke et absolutt krav til deg som vil kjøpe bil, at du kan dekke deler av kjøpet med egenkapital.

Derimot er det alltid billiger kun å få delfinansiert det neste bilkjøpet. Da får du nemlig alltid en lavere rente, og du får bedre betingelser for resten av lånebeløpet.
Du som vil kjøpe en ny bil, kan i tillegg regne med å få bedre rentebetingelser. Men samtidig vil størrelsen på det lånte beløpet bli større, enn om du kjøper brukt. Om du kjøper brukt kan du derimot ofte regne med å måtte betale en høyere nominell rente, selv om lånebeløpet er mindre. Grunnen til dette er at eldre biler rasker taper verdi, og slik ikke tilbyr like stor sikkerhet.

Det finnes mange aktører i markedet, og de tilbyr alle forskjellige vilkår og premisser for sine lån. Tilbudene kan også variere over tid, så for å få det beste billånet i 2017 må du gjøre vurderingen på nytt, og ikke basere deg på om du gjorde en tilsvarende sammenligning for et par år siden.

Målet ditt er å finne det beste vilkårene for lånet ditt. Sett deg godt inn i den enkelte banks vilkår samt din egen privatøkonomi før du søker. Det er svært enkelt å finne selskaper som tilbyr billån med lav rente, men det er ikke ensbetydende med at dette lånet passer best for akkurat deg.

Det beste lånet for deg er det som passer best til deg og din situasjon, når alle faktorer er regnet med. Hvis du har en stabil økonomi og kanskje litt egenkapital, har du et godt grunnlag for å få innvilget lån med lavest rente.

Billån uten sikkerhet

Hos de store bankene vil du som regel bli møtt med krav om å stille eiendeler som hus eller bil til sikkerhet for å få et lån. Du kan også søke om et billån uten sikkerhet, et forbrukslån,  noe som gjør at det ikke blir tatt pant i slike eiendeler. Dette medfører en ekstra risiko for lånegiveren, så renten vil bli noe høyere. Det blir dermed ekstra viktig å sjekke bankens vilkår for å sikre at du finner et billån uten sikkerhet, men med lav rente.

Billån med sikkerhet

Hvis du har sikkerhet å stille, kan det være penger å spare på at større sikkerhet for banken betyr lavere rente for deg som lånekunde. Når du tar et billån med sikkerhet, vil eksempelvis bilen eller hjemmet ditt stilles til pant for banken. Med denne sikkerheten i bakhånd blir det mulig for banken å skru renten ytterligere ned.

Lån til kjøretøy på dagen

Har du først bestemt deg for drømmebilen, vil du helst ha den i dag, eller hva? Takket være en effektiv søknadsprosses på nett kan drømmen bli virkelighet. Har du satt deg inn i bankens vilkår og gitt all nødvendig informasjon og dokumentasjon i søknaden, ja da kan du få lån til bil på dagen.

Slik fungerer det

Hva er et bil lån? På samme måte som når du kjøper et hus, er det ingen som forventer at du skal kunne betale huset eller bilen med oppsparte midler. Et lån er derfor nødvendig, og slik fungerer et billån:

Du skal kjøpe deg ny bil, men har ikke alle pengene du trenger. Dermed går du til en långiver og ber om penger, slik at du kan kjøpe deg drømmebilen du har ønsket deg i årevis. Långiveren gir deg pengene, du kjøper bilen, og i løpet av de neste årene betaler du ned lånet ved å betale de avdragene og rentene dere ble enige om ved avtaleinngåelsen.

Slik finner du det mest gunstige og beste billånet!

For mange er det en drøm å kunne eie sin egen bil. Med en bil har du mulighet til å reise på kjøreferie, og den gjør det også enklere å komme seg til og fra i hverdagen. Spesielt hvis man har barn er en god bil nesten uunnværlig.

Hvis du har mulighet til å spytte inn en stor andel av egenkapital i billånet, vil du helt klart få et billån med lavest rente. Men selv om du ikke skulle ha så stor andel av egenkapital, er det fortsatt mulig å finne et billig billån. Det første du burde tenke på er hvilken bil du ønsker å kjøpe. En gammel eller en ny? Hvilken prisklasse? Vil du måtte tegne kaskoforsikring, eller kanskje bare delkasko? Dette er faktorer som spiller inn når du skal søke om lån. Hvis du vet lånesummen du ønsker, og hvis du også har gjort deg opp noen tanker om hvor lang tid du vil komme til å bruke på å nedbetale lånet, kan du ta i bruk en lånekalkulator for å få en omtrentlig beregning av hva du vil måtte betale per termin.

Søk hos flere og få et billån med lavest rente!

Friheten ved å ha sin egen bil er for mange svært viktig. Det å måtte slippe å være avhengig av andre når du skal et sted sparer ofte mye tid i hverdagen. Har du endelig funnet drømmebilen, men trenger hjelp med finansieringen? Eller vet du kanskje bare at du skal kjøpe deg bil, men ikke funnet den riktige enda? Da er du nok på utkikk etter et billig billån. Selv om du har en venninne som fikk et veldig bra billån hos en bank, er det ikke sikkert at du vil få det samme tilbudet.

Om man får et billån med lav rente er avhengig av flere faktorer. Først og fremst er andelen av egenkapital viktig. Ikke bare blir det mindre penger å låne, det er også slik at jo høyere egenandel, desto lavere rente fra banken sin side. Så kommer det også selvfølgelig an på hvor mye man ønsker å låne og hvor lang nedbetalingstid man trenger. Hvis du ønsker å finne ut hvor mye du blir nødt til å betale tilbake per termin, som vanligvis er 12 ganger i året, kan du fylle ut beløp, egenandel og nedbetalingstid i en lånekalkulator. Denne finner du vanligvis på bankenes hjemmesider, men husk at dette alltid vil være en omtrentlig beregning av lånet.

Slik får du billån med lav rente

Det er nemlig slik at banken alltid setter renten individuelt basert på en vurdering av kundens søknad og fremtidige betalingsevne. Akkurat derfor skal du søke billån hos flere banker samtidig, for det tilbudet de gir deg kan nemlig variere veldig, og du vil derfor kunne finne frem til et billån med lavest rente. Hvis du er ute etter kaskofritt lån, eller kanskje bare delkasko, så vil mange banker også kunne tilby deg dette. Å kjøpe kaskofritt anbefales dog bare hvis det dreier seg om en relativ gammel modell.

Noen banker har også billån spesifisert mot yngre mennesker, særlig de som aldri har kjøpt en bil før. Med disse lånene kan man ofte få de beste betingelsene og den laveste renten. Mange velger å søke om billån i den banken de er kunde hos nettopp fordi banken gir de beste betingelsene til etablerte kunder. Men hvis du er usikker på om du skal velge den lokale banken din, eller om det finnes andre finansielle aktører der ute som har bedre betingelser, kan det være lurt å ta i bruk en side som sammenligner billån.

Sammenlign den effektive renten og finn billånet med lavest rente

For å finne et billån med lav rente, er man nødt til å se på den effektive rentesatsen. Den effektive renten er nemlig den renten som du faktisk betaler, altså inkludert alle gebyrer som kommer med lånet. Forskjellen mellom nominell og effektiv rente er ofte ganske stor, og selv om en bank har den laveste nominelle renten på markedet, så er det ikke sikkert at dette lånet utgjør det billigste billånet på markedet. Når man skal velge billån er det også viktig å se på de samlede lånebetingelsene, samt faktorer som er viktige for deg. Hvilke fordeler har lånet som du kan dra nytte av? Er det viktigste for deg at du har fleksibilitet i tilbakebetalingen, eller ønsker du bare rett og slett et billån med minst mulig kostnader. Dette er viktig å gjøre seg noen tanker om før man velger hvem man vil låne penger hos. Det laveste billånet finner du ved å søke hos flere banker samtidig, og sammenligne tilbudene som disse kommer med. Husk at renten alltid settes individuelt på bakgrunn av faktorer som egenkapital, nedbetalingstid og fremtidige betalingsevner. Det finnes flere nettsider som sammenligner ulike billån, så det er intet problem å finne frem til det riktige billånet for akkurat deg.