Lån til oppussing

lan lag ranta

Ønsker du å pusse opp kjøkkenet, soverommet eller badet i boligen din? Da er det lurt å søke om lån til oppussing. Hvis det er noen år siden du kjøpte boligen din, har den mest sannsynlig steget i verdi.

Det er derfor lurt å starte med en verdivurdering av boligen din, som gjøres av en megler, og sjekke hvor stor andel lånebeløpet utgjør av boligens verdi i dag. Det er nemlig stor sjanse for at du kan forhøye det allerede eksisterende huslånet ditt, det vil si at du igjen tar pant i huset, og som nok vil være det mest gunstige alternativet.

Forbrukslån til oppussing

Et annet alternativ er å ta opp forbrukslån, selv om dette er et lån med en relativ høy rente ettersom det ikke har sikkerhet i form av pant i eiendeler. Sammenlign forbrukslån her.

Det lureste er uansett å ta kontakt med ulike banker for å høre hva de kan tilby akkurat deg. På denne måten kan du også sammenligne bankenes vilkår, effektive rente og beløpsgrense.

Å pusse opp boligen vil uansett øke verdien av den, og det lønner seg å pusse opp heller før enn senere, med tanke på at det koster mye mer å rette opp skader etter at de har skjedd.

 

Alt du trenger å vite om forbrukslån!

Ønsker du å kjøpe ny spisestue? Eller er det kanskje badet som trenger en oppussing? Eller er du en av de mange nordmennene som ønsker seg til varmere strøk på vinteren? For å få til dette trenger man selvfølgelig penger. Det er akkurat derfor forbrukslånet eksisterer. Dette er et lån uten sikkerhet, det vil si at banken ikke tar pant i noen av eiendelene dine. Siden forbrukslånet ikke er sikret, tar banken en høyere økonomisk risiko. Derfor har et forbrukslån høyere rente enn for eksempel et bolig- eller billån.

For å finne et forbrukslån med den laveste renten må du sammenligne forbrukslån fra ulike banker. Til dette formålet finnes det mange nettsider som samler opp informasjon om forbrukslån til potensielle kunder. Når du sammenligner ulike forbrukslån for å finne det med den laveste renten, så husk at det er den effektive renten du må sammenligne. Denne forteller deg nemlig hva du faktisk betaler for lånet, inkludert den nominelle renten og gebyrer som for eksempel etablerings- og termingebyr. Forskjellen mellom nominell og effektiv rente er ofte så høy som 10 prosentpoeng, så dette gjelder det å være obs på.

Søk om forbrukslån med lav rente enkelt på nettet!

Takket være internett kan man i dag kjapt, trygt og enkelt søke om forbrukslån via et elektronisk søknadsskjema. Vanligvis kan man søke om forbrukslån mellom 5000 og 300 000 kr, men om søknaden om lån blir innvilget av banken avhenger på din økonomiske situasjon og bankens vurdering av din fremtidige betalingsevne. Det kan absolutt lønne seg å søke om forbrukslån hos flere banker samtidig, og gjerne la disse vite at du søker hos andre, så er de kanskje mer villige til å sette renten enda lavere. Enhver bank har et elektronisk søknadsskjema tilgjengelig på sine nettsider, og man får som regel svar svært kjapt. Hvis du er usikker på hvor mye du må betale per termin, kan du ta i bruk en lånekalkulator som også finnes tilgjengelig på bankenes nettsider. Men husk at denne beregningen bare er omtrentlig ettersom banken alltid setter renten individuelt basert på søknaden din. Den Syden-turen du har drømt om lenge, eller den stilige nye sofaen til stua er ikke langt unna hvis du søker om forbrukslån i dag. På grunn av den elektroniske prosessen, går dette svært kjapt og du kan få pengene på konto allerede noen dager etter.