Huslån

Sammenlign huslån rente og finn billigste huslånet.

lavrente

Vi hjelper deg med å finne det beste huslånet till laveste rente

Du som vil unngå for nære naboer og borettslag, samt fellesutgifter som står utenfor din egen kontroll, gjør lurt i å vurdere kjøp av eget hus. I det generelle er betingelser for huslån de samme som for andre former for boligkjøp, men prisene på hus i god stand og i ettertraktet beliggenhet, er som regel langt høyere enn prisen for en enklere bolig.

Med et eget hus følger det også med en god del andre ekstra utgifter. Derfor er også kravene til huskjøp strengere, enn om du kun kjøper en enkel bolig. Det er enkelt og greit snakk om større verdier som er i spill. Huslån og huskjøp egner seg derfor bedre for deg som er i en bedre økonomisk situasjon, og som eventuelt lever i et partnerskap med noen andre, slik at byrden og ansvaret bedre kan fordeles.

Et huslån består av tre deler

Det kan være vanskelig å manøvrere seg frem i jungelen av termer og begreper, men det trenger egentlig ikke å være så vanskelig. Et huslån består vanligvis av tre deler. Den ene delen er egenkapitalen som du selv, en ev. medlåntager eller en kausjonist, står for.

I tillegg til dette har du hovedlånet, vanligvis mellom 70-80 prosent av boligprisen, og topplånet. Sistnevnte har høyest rente, mens hovedlånet vanligvis har mindre rente ettersom banken har huset som sikkerhet i dette lånet.

Sammenlign effektiv rente på huslån

Er det mest gunstig for deg å velge fast eller flytende rente? Hvor lang nedbetalingstid trenger du? Dette er spørsmål du burde stille deg, og du vil komme fram til det beste huslånet for deg ved å ta kontakt med flere banker for å sammenligne rente og vilkår.

Husk at det er den effektive renten du må sammenligne, det vil si den renten du faktisk betaler inkludert gebyrene banken måtte ha.

Mer om huslån: