SMS-lån

Få SMS-lån og smålån hos Lavrente.org. Finn informasjon om enkel og rask finansiering med SMS-lån. Sammenlign tilbud og velg det beste for deg.

lavrente
Loading...
Ferratum
  • Få svar direkte på skjermen
  • Alt skjer digitalt - du trenger ikke sende inn fysiske dokumenter

Låneeksempel: 48,17% effektiv rente, 30.000 kr, o/12 mnd, 39,97% nominell rente, kostnad 6.494,72 kr. Totalt: 36.494,72 kr.

  • Lånebeløp:1 000 – 50 000 kr
  • Periode:
  • Eff. rente:48,17 %
SØK NÅpå Ferratums nettside (annonse)

Låneinformasjon

Min. alder: 20 år
BankID: Ja
Etableringsgebyr:
Fast inntekt kreves: Nei
Betalingsanmerkninger:
Månedsgebyr:
Kredittsjekk: Ja
Banker:

Hva er et SMS-lån?

Begrepet SMS-lån henviser til en praksis som er blitt meget vanlig i Sverige, men som nå også finnes i Norge, selv om det her til lands fortsatt ikke er blitt en stor greie. Hele prinsippet bak SMS-lån, er at visse selskaper ønsker å gjøre det så enkelt og raskt som mulig for folk å låne penger. De reduserer behandlingstiden, og papirarbeidet rundt det å formidle små forbrukslån til folk.

Gjerne er det snakk om å låne noen små summer over meget kort tid. Vi snakker her om summer fra kr 500 til kr 6 000, og om en tilbakebetalingstid som ligger mellom en og tre måneder, alt ettersom hvilke selskaper du søker hos.

En oppriktig deklarasjon av rentebetingelsene på SMS-lån burde være nok til å skremme vekk de fleste

Siden små og store lån koster omtrent det samme å forvalte, er kostnadene for disse små SMS-lånene relativt høye. Selv om det er snakk om små summer, som de fleste ikke vil ha problemer med å betale tilbake, er det å ta opp SMS-lån som regel et meget dårlig økonomisk valg. De effektive rentene er nemlig meget høye. I verste fall er det snakk om en omregnet årlig effektiv rente på opp mot 9 000 % på de minste lånene.

Grunnen til at den effektive renta blir så forskrekkelig høy, er at forvaltningskostnadene på lån, er mer eller mindre de samme, uansett størrelsen på lånet. Den andre faktoren i tilfellet SMS-lån er at de gjerne markedsføres mot folk som allerede har betalingsproblemer, noe som fører til at selskaper som tilbyr løsningen også regner med at ikke alle som låner penger vil kunne betale tilbake. Det er noe som resten av kundene får regningen for.

Derfor er det vanskelig å finne SMS-lån med lav rente. Om du sammenlikner SMS-lån med andre lånetilbud, som gjerne kan gi deg mer disponibel kapital, blir det tydelig at SMS-lån egentlig ikke er konkurransedyktige på så veldig mange punkter, og i alle fall ikke når det handler om å få orden i privatøkonomien.

Problemene med at SMS-lån tilbys på dagen eller på minuttet

Det som er styrken i markedsføringen av disse SMS-lånene er at behandlingstiden er kort, og at ting går veldig kjapt. Gjerne kan du få SMS-lån på dagen. Dette frister selvfølgelig mange, som ikke ønsker å forholde seg til kjedelige byråkratiske prosesser, men det reduserer også betenkningstiden som du har til rådighet, for å ta fornuftige valg og avgjørelser.

De ekstreme eksemplene som er blitt kjent i Sverige, er fortellinger om folk som har tatt opp SMS-lån når de vil ha en festlig kveld på byen. Bestillingen av lånet sendte de ut etter at de allerede var gode og fulle, og fikk svar og SMS-lån, tidsnok til å betale barregningen. Selvfølgelig er dette et eksempel på dårlig personlig dømmekraft, men det illustrer også til en viss grad problemet med at man så raskt som mulig kan få en nesten øyeblikkelig behovstilfredsstillelse, uten at man har tid til å tenke seg om.

Det blir kanskje en overdrivelse å si at de som tilbyr SMS-lån spekulerer i din dårlige dømmekraft, men det er en ide som man burde underholde i sitt bakhode, før man legger ut på noe som kan vise seg som et meget dyrt eventyr.

Et SMS-lån tilbys uten sikkerhet og kredittsjekk driver også opp kostnadene

Når du låner penger uten at det kreves sikkerhet, eller enda verre, uten at utlåneren gjennomfører en kredittsjekk, så er dette en indikator på at du er i ferd med å få et lån som ikke er billig. Om du i tillegg målrettet er på utkikk etter lån som ikke krever hverken kredittsjekk eller sikkerhet, er det mulig at du er i ferd med å begå dårlige avgjørelser for din private økonomi. Slike lån er grunnleggende dyre, de er små, og du som leter etter et SMS-lån med en lav effektiv rente, kan lete ganske lenge.

Det finnes mange bedre alternativer – med lavere rente og bedre betingelser enn SMS-lån

Om du er i en situasjon hvor det har oppstått økonomiske problemer for deg, gjør du lurt i å se deg om etter bedre tilbud enn SMS-lån. Det kan hende at det tar litt lenger tid, men det meste av låneløsninger, kan i dag i stor grad ordnes ganske smertefritt og raskt over nettet. Kan hende tar det hele noen dager ekstra, og du burde også bruke litt tid på å sondere tilbudet av mulige finansielle løsninger på dine økonomiske problem. Om du har samlet det en uhåndterbar gjeld, med smålån eller SMS-lån, så vel som gjeld fra kredittkort, er refinansiering av denne gjelden ofte en god løsning.

Refinansiering av gjeld fra SMS-lån og andre smålån

Refinansiering kan skje på flere forskjellige måter. Om du har muligheten til å tilby en bank sikkerhet, eller om du alt har et huslån, kan du ta ut et rammelån på det samme huslånet. Det er den den mest gunstige opsjonen. Selv om dette ikke er en mulighet så er refinansiering fortsatt en god løsning. Når du samler mange små lån til et stort, så vil du oppleve at du får en lav effektiv rente, sammenlignet med smålån, SMS-lån eller kredittkortgjeld. Termingebyrene minsker i antall og det blir mindre å holde styr på.

Man får også muligheten til å avbetale lånet over lengre tid, og man kan låne litt ekstra, slik at man slipper runddansen med å ta opp et nytt lån på slutten av hver måned. Selv om man tar opp et forbrukslån for å refinansiere gjeld fra SMS-lån, eller liknende gjeld, vil man mest sannsynlig oppleve at man kan sikre seg et større lån, og det til bedre betingelser, med lavere renter og en lengre maksimal avbetalingstid.